Apple Watch vanaf eind juni in zeven nieuwe landen verkrijgbaar

De verkoop van de Apple Watch is niet bepaald moeiteloos verlopen. Het apparaatje, dat op 24 april officiëel beschikbaar kwam voor de consument, is nog altijd zeer beperkt verkrijgbaar. Veel mensen hebben hun exemplaar nog niet ontvangen en dit kan wellicht nog wel even gaan duren. Toch heeft Apple besloten de verkoop alvast uit te breiden naar meer landen.

Op dit moment wordt de Apple Watch in een aantal landen verkocht: de Verenigde Staten, Canada, Australië, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, China, Hong Kong en Japan. Apple’s plan is om de verkoop op 26 juni uit te breiden naar Mexico, Singapore, Zuid-Korea, Spanje, Zwitserland en Taiwan. Nederland en België zitten er dus helaas, tegen de verwachtingen in niet bij.

Slecht nieuws voor Nederlanders en Belgen die wel graag een Apple Watch willen bemachtigen? Nee hoor, dat hoeft zeker niet zo te zijn. Veel mensen hebben namelijk hun exemplaar via een buitenlands adres laten afleveren, waar het weer naar het adres in Nederland of België wordt verstuurd. Zo ben ik aan mijn eigen Watch gekomen. Natuurlijk kent niet iedereen iemand in bijvoorbeeld Duitsland, Frankrijk of het Verenigd Koninkrijk, zij zullen helaas toch langer moeten wachten. Het is onbekend wanneer de verkoop ook naar Nederland komt.

Apple’s Senior Vice President of Operations zei het volgende:

“De respons naar de Apple Watch toe heeft onze verwachtingen op alle fronten overtroffen, en we zijn blij het naar meer consumenten over de wereld te mogen brengen”, aldus Jeff Williams, Apple’s senior vice president of Operations. “We maken ook voortgang met het verwerken van Apple Watch-bestellingen, en we willen onze klanten bedanken voor hun geduld. Alle bestellingen die in mei zijn geplaatst, met als enige uitzondering de Apple Watch 42mm Space Black van roestvrij staal met Space Black schakelarmband, zullen naar onze klanten worden verscheept binnen twee weken. Op dat moment gaan we ook beginnen met de verkoop van een aantal modellen in onze Apple Retail Stores.”

Hoewel Apple niets zegt over de reden van de moeizame verkoop wordt er wel gesuggereerd dat het te maken heeft met een hoop defecte Taptic Engine-componenten. Taptic Engine zorgt ervoor dat je bij een inkomende melding op je Apple Watch een tikje voelt op je pols.

Apple-CEO Tim Cook kondigde in april al aan dat de Apple Watch eind juni naar meer landen zou gaan komen, echter was toen nog niet bekend om welke landen het ging.

Tom de Beer | hoofdredacteur
Techblogger en Apple-fan in hart en nieren, student Medewerker Beheer ICT met passie voor netwerken, en altijd bereid kennis en ervaring op te doen. Tevens gecertificeerd Microsoft Office Specialist Master en Microsoft Technology Associate, taalfanaat en enorme fan van Lady Gaga.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in