Dataverbruik mobiel internet verdubbeld in 2014

In het laatste kwartaal van 2014 is bijna twee maal zoveel data verbruikt via een mobiel netwerk in vergelijking met het laatste kwartaal van 2013. In totaal kwam het totale dataverbruik in het laatste kwartaal uit op 19,6 miljoen gigabyte en een jaar eerder was dit nog ruim 10,3 miljoen gigabyte. Een grote reden voor de stijging is te wijten aan de opkomst van 4G, waarbij mensen grotere databundels hebben gekregen en ook meer en sneller gebruik maken van mobiel internet.

Bellen en SMS

Het aantal verstuurde SMS berichten daalde wederom van 1,2 miljard berichten in het laatste kwartaal van 2013 naar 913 miljoen berichten in het laatste kwartaal van 2014. De opkomst van mobiel internet is hier een belangrijke oorzaak van, want steeds meer mensen maken gebruik van gratis berichtendiensten zoals WhatsApp en Telegram. Opmerkelijk is dat mensen wel steeds meer mobiel gaan bellen. In het laatste kwartaal van 2014 werden er ruim 6,7 miljard belminuten verbruikt en dat is ruim 350 miljoen belminuten meer dan een jaar eerder. Dit heeft waarschijnlijk ook te maken met het feit dat steeds meer mensen de vaste lijn thuis niet meer gebruiken of zelfs laten afsluiten.

Mobiel internet

De sterke stijging van het mobiel dataverbruik is zeker niet vreemd. Met de komst van 4G zijn ook databundels groter geworden, maar uit recent onderzoek blijkt ook dat wanneer iemand over een snellere verbinding beschikt er ook daadwerkelijk meer gebruik gemaakt wordt van mobiel internet. De sterke stijging in het laatste kwartaal is te wijten aan de landelijke dekking van 4G door de providers KPN, Vodafone en T-Mobile. Later dit jaar zal ook Tele2 zijn eigen 4G netwerk hebben en de kans dat dan het dataverbruik wederom stijgt is erg groot.
Bron: Mobieletelefoon.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in