Europees marktleider in inkoopsoftware SynerTrade opent Benelux-kantoor in Amsterdam

Het van oorsprong Frans-Duitse softwarebedrijf SynerTrade breidt uit naar de Benelux. Deze week opent de Europese marktleider in inkoopsoftware een nieuw Benelux-kantoor aan de Zuidas in Amsterdam. Het bedrijf biedt de Chief Purchasing Officers (CPO’s) van grootzakelijke organisaties software die inkoopprocessen volledig automatiseren en optimaliseren. Daarmee zijn aanzienlijke besparingen mogelijk. De Benelux-organisatie verwacht snel te groeien, in lijn met de wereldwijde groei van de organisatie.

“In de huidige wereld waarin de klant centraal staat, denken mensen veelal dat het de marketeers zijn die bepalen welke producten consumenten aangeboden krijgen. Maar de schijn bedriegt. Het product dat de inkoper tegen de scherpste prijs inkoopt, wordt in de supermarkt nog altijd het meest gepromoot. In feite zijn het dus de inkopers die de verkoop bepalen. Jaarlijks wordt er nog altijd voor miljoenen euro’s handmatig ingekocht, buiten geautomatiseerde systemen om. Dubbel werk, inefficiënte processen, slecht leveranciersmanagement en niet altijd op het juiste moment de juiste prijs betalen zijn aan de orde van de dag. Ik ben ervan overtuigd dat inkopers in ons land enorme besparingen kunnen realiseren als hun processen beter geautomatiseerd worden. Als een bedrijf miljoenen kilo’s staal voor 3 eurocent per kilo minder kan inkopen, worden zomaar miljoenen euro’s per dag of week bespaard. Dat is precies waar geavanceerde automatische inkoopsystemen voor kunnen zorgen”, vertelt Berend Bouwmeester, Country Manager Benelux van SynerTrade tijdens de NEVI-Inkoopdag 2015 in Nieuwegein.

Er zijn meer voordelen dan alleen kostenbesparingen te realiseren met effectieve inkoopsystemen. Met behulp van de oplossingen van SynerTrade kunnen organisaties ook de relaties met leveranciers beter in kaart brengen en gezamenlijk tot een optimaal aanbod komen. “Inkopers kunnen binnen het systeem heel gemakkelijk een leveranciershistorie opbouwen, iets waar tot nu toe vaak extra tools zoals Excel voor worden gebruikt. Dat houdt in dat er meer inzicht ontstaat in het aanbod, de condities en de mogelijkheden”, vervolgt Bouwmeester. “Zo zijn organisaties in staat samen met hun leveranciers aantrekkelijke producten op de markt te brengen.”
SynerTrade levert geavanceerde inkoopsoftware, zowel op locatie bij de klant als vanuit de cloud. Wereldwijd telt het bedrijf 250 klanten met 360.000 gebruikers, die tezamen voor meer dan 500 miljard dollar per jaar inkopen. In het Gartner Magic Quadrant for Strategic Sourcing Application Suites van 4 februari 2015 is SynerTrade gepositioneerd als een belangrijke uitdager van de traditionele ERP-softwarebedrijven.

Over SynerTrade

SynerTrade is de Europese marktleider op het gebied van softwareoplossingen voor inkoop. Met SynerTrade zijn inkopers in staat om hun inkoopprocessen beter in lijn te brengen met de business en hebben ze meer inzicht in besparingen en productiviteitsverbeteringen. Daarnaast  kunnen organisaties makkelijker voldoen aan wet- en regelgeving, samenwerken met externe partijen, sneller innoveren en risico beter beheren. SynerTrade telt wereldwijd meer dan 250 klanten in 11 landen. Elf van deze klanten behoren tot de top 100 van de grootste bedrijven van Europa. Acht organisaties maken deel uit van de wereldwijde top 100-lijst van bedrijven. SynerTrade heeft diepgaande inkoopexpertise in vele marktsectoren. Onder andere Adeo, Alstom, Audi, Baloise Assurance, Décathlon, Deka Bank, GDF Suez, Groupama, Lafarge, Lindt, Lufthansa, Saint-Gobain, Sanofi, Shiseido, Total, Transdev, Yves Rocher, Vimpel.com en AMS Sourcing vertrouwen hun inkoopprocessen toe aan SynerTrade.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in