IBM en Box smeden wereldwijde samenwerking om werk in de cloud te transformeren

IBM (NYSE: IBM) en Box (NYSE: BOX) hebben vandaag een wereldwijde samenwerking aangekondigd die de toonaangevende technologieën en resources van beide bedrijven zal bundelen om een transformatie in enterprise collaboration teweeg te brengen. De bedrijven zijn van plan hun bestaande producten en diensten te integreren en nieuwe, innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor specifieke sectoren en beroepen, variërend van medische teams die aan complexe onderzoeken werken en individuele gebruikers die consumptieve leningen afsluiten via hun mobiele telefoon, tot technici en onderzoekers die patronen in octrooien, rapporten en wetenschappelijke tijdschriften identificeren.

Omdat bedrijven in toenemende mate eenvoudige en veilige oplossingen voor wereldwijde samenwerking en lokale gegevens zoeken, verenigt deze strategische alliantie het toonaangevende Box-cloudplatform voor content collaboration met IBM Analytics en Social solutions, IBM-beveiligingstechnologieën en het mondiale bereik van de IBM Cloud. De twee bedrijven zullen deze oplossingen samen op de internationale markt brengen, en IBM zal ontwikkelaars bovendien de mogelijkheid bieden om Box API’s te integreren in zakelijke applicaties en webservices.

“De digitale bedrijven van vandaag zoeken technologieën van wereldklasse die de manier waarop hun organisaties intern en extern werken transformeert,” aldus Aaron Levie, medeoprichter en CEO van Box. “Deze uitgebreide alliantie tussen Box en IBM biedt een enorme kans voor beide bedrijven om nieuwe markten te bereiken en geïntegreerde oplossingen en diensten aan te bieden die industrieën kunnen herdefiniëren, veilige samenwerking bevorderen en een revolutie in zakelijke mobiliteit tot gevolg kunnen hebben.” 
“Deze samenwerking zal de werkwijze in diverse sectoren en beroepen transformeren en onze dagelijks werkervaring veranderen. De verandering zal gevoeld worden door experts en professionals in de gezondheidszorg, de financiële dienstverlening, de juridische sector en techniek die momenteel overladen worden de enorme stroom aan digitale gegevens. Ze hebben betere oplossingen nodig om inzicht te krijgen in de grote hoeveelheid informatie en deze op een slimmere en veiligere manier te beheren,” stelt Bob Picciano, senior vice president, IBM Analytics. “De integratie van IBM en Box technologieën, gecombineerd met onze wereldwijde cloud mogelijkheden om content te verrijken met analyses, zal ondernemingen meer praktische inzichten opleveren.”
IBM en Box gaan op drie belangrijke gebieden samenwerken: 
Transformatie van de manier waarop bedrijven werken
  • Content Management: Box gaat toonaangevend enterprise content management van IBM integreren, inclusief vastlegging en extractie van content, analytics, case management en governance.  
  • Watson Analytics: IBM en Box gaan samenwerken om met behulp van IBM Watson Analytics diepgaande zakelijk inzichten te bieden in content die is opgeslagen in Box.
  • Social Collaboration-oplossingen: IBM en Box gaan samenwerken bij de integratie van Box-functies in IBM Verse en IBM Connections, het IBM-platform voor zakelijke e-mail en sociaal netwerken.

Internationaal bereik en beveiliging
  • Enterprise Cloud: Box zal haar internationale klanten de mogelijkheid bieden hun content op te slaan in de IBM Cloud, een belangrijke overweging voor veel wereldwijde klanten van Box die de optie willen hebben om hun data in eigen land te bewaren.
  • Gespecialiseerde bedrijfsadvisering: Het partnerschap zal gebruikmaken van de specialistische vaardigheden op het gebied van Enterprise Content Management van IBM Global Business Services-medewerkers, die klanten helpen om Box-functies te koppelen met of integreren in bestaande gegevens en systemen.
  • Enterprise-Security: Box zal haar producten op het gebied van enterprise-security uitbreiden met IBM-beveiligingstechnologieën voor het detecteren van risico’s, identificeren van afwijkingen, beheer van mobiele apparaten en identiteitsbescherming.

Nieuwe contentrijke apps en oplossingen
  • Mobiele apps voor zakelijke sectoren: Box en IBM gaan gezamenlijk content management-oplossingen ontwikkelen en Box-technologie opnemen in specifieke IBM MobileFirst for iOS-apps.
  • Ontwikkeling van zakelijke apps: IBM zal ontwikkelaars in staat stellen Box API’s te integreren in de IBM Bluemix developer cloud voor de bouw van contentrijke apps voor het web en mobiele apparaten. 

Door gebruik te maken van de kracht van de cloud, zal dit uitgebreide partnerschap zakelijke samenwerking transformeren en waardevolle inzichten bieden in verschillende sectoren. Zo kunnen IBM en Box ziekenhuizen en zorgaanbieders een meer gestroomlijnde samenwerking tussen patiënten en artsen aanbieden in een zeer veilige omgeving. Een ziekenhuis kan op veilige wijze testresultaten delen met patiënten en de formele evaluatie door artsen en verpleegkundigen die de patiëntenzorg coördineren, behouden. 
IBM en Box willen ook toonaangevende retailers over de hele wereld helpen bij het beheren van hun omnichannel-ervaringen. Zo kan een modeketen bijvoorbeeld een consistente merkbeleving aanbieden die zich uitstrekt tot alle fysieke en online winkels door het delen van reclameafbeeldingen, promotiematerialen en productlijnen op alle apparaten. Tegelijkertijd behoudt de keten de controle over de consistentie van merchandising, prijs en verpakking op alle kanalen. 
Een verzekeraar kan onderweg inspectierapporten vastleggen en bekijken, voor een soepele voortgang van het beoordelings- en goedkeuringsproces op basis van actuele informatie. Een medewerker in de buitendienst heeft toegang tot actuele handleidingen om in realtime problemen op te lossen en kan tegelijkertijd het werk op een centrale locatie documenteren voor een slimmere planning.
Ga voor meer informatie naar:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in