Intel presenteert op Computex nieuwe producten en technologieën voor een slimme en verbonden wereld

Intel heeft op Computex 2015 in Taiwan producten en oplossingen aangekondigd die nieuwe gebruikerservaringen mogelijk maken en die computertechnologie naar nieuwe toepassingsgebieden brengen. Tijdens zijn openingskeynote riep Kirk Skaugen, senior vice president en general manager van Client Computing Group het Taiwanese ecosysteem op om samen te werken en gezamenlijk de toekomst van de computerindustrie vorm te geven.

“De Wet van Moore heeft de afgelopen 50 jaar geleid tot ongekende innovaties op computergebied. Dankzij deze wet zal in de toekomst vrijwel alles kunnen rekenen en communiceren”, zegt Skaugen. “De komende 30 jaar zullen we nog meer innovaties zien, met nieuwe computerervaringen die intelligentie en connectiviteit bij elkaar brengen in het Internet of Things.”
Nieuws over het Internet of Things:
  • Intel heeft de Intel IoT Gateway productfamilie uitgebreid. Het nieuwste referentieontwerp voor gateways biedt onder andere meer keuze op chipgebied en software. Zo zijn er nieuwe gateways op basis van Intel Core processors en het Wind River Intelligent Device Platform XT.
  • Er is ook een nieuw besturingssysteem om uit te kiezen voor Intel IoT Gateway referentieontwerpen: Ubuntu Snappy Core. Deze is beschikbaar naast de bestaande Windows en Wind River besturingssystemen.
  • Speciaal voor IoT-oplossingen – met name voor retail en de medische sector – komt Intel met nieuwe Intel Pentium, Intel Celeron en Intel Atom processors. Deze processors zijn geoptimaliseerd voor het IoT, met sterke grafische prestaties bij een lage warmteopbrengst. Ze zullen zeven jaar lang verkrijgbaar zijn.
Computerbeleving en platformnieuws:
  • Intel Unite is een nieuwe oplossing waarmee medewerkers van organisaties gemakkelijker en intuïtiever kunnen samenwerken en vergaderen. Met een op de Intel Core vPro processor gebaseerde mini-PC en de Intel Unite-toepassingen kunnen bestaande vergaderruimten gemoderniseerd en getransformeerd worden tot intelligente, verbonden en veilige ontmoetingsplaatsen.
  • Thunderbolt 3 brengt de grootste stap voorwaarts sinds Intel deze technologie bedacht. Het gaat om één aansluiting voor Thunderbolt-apparatuur, displays en USB-apparaten. Voor het eerst biedt één kabel nu vier keer de data- en twee keer de videobandbreedte van enig andere kabeltype, waarbij ook de stroomvoorziening via deze kabel kan verlopen. Dit biedt tal van mogelijkheden voor nieuwe toepassingen, zoals 4K video, docks met één kabel die ook de aangesloten apparaten opladen, externe graphics en een ingebouwde 10GbE netwerkverbinding. De eerste producten worden voor het einde van dit jaar verwacht, in 2016 zullen er meer verschijnen.
  • De 5e generatie Intel Core processorfamilie telt nu ook de eerste desktopprocessor met LGA-voet en geïntegreerde Iris Pro graphics. De lagere 65 Watt TDP (Thermal Design Power) maakt hoge PC-prestaties mogelijk voor een brede verscheidenheid aan designs, waaronder kleinere en dunnere mini-PC’s en all-in-one desktops. Deze systemen bieden twee maal snellere 3D-graphics, 35 procent snellere videoconversie en 20 procent hogere algemene prestaties ten opzichte van de vorige processorgeneratie.
  • Intel heeft tijdens Computex tevens de 5e generatie Intel Core mobiele processors met geïntegreerde Iris Pro Graphics voor mobiele apparaten en het IoT geïntroduceerd. Dit zijn Intels snelste mobiele processors, voorzien van Intel Iris Pro graphics 6200. Ze bieden twee maal betere algemene prestaties en twee maal snellere 3D graphics dan de huidige generatie. Deze processors zijn bij uitstek geschikt voor medische en industriële IoT-toepassingen, onder andere dankzij ondersteuning voor ECC-geheugen en Intel vPro technologie. Ze zullen zeven jaar lang verkrijgbaar zijn.
  • ·Intel werkt ook verder aan een volledig draadloze computerervaring, onder andere via een samenwerking met Targus voor het aanbieden van Rezence draadloze oplaadoplossingen.
Datacenter nieuws:
  • Intel heeft in Taiwan de Intel Xeon processor E3-1200 v4 productfamilie geïntroduceerd. Dit is de eerste Xeon processorlijn die is voorzien van geïntegreerde Intel Iris Pro Graphics P6300. Deze productfamilie wordt geproduceerd via Intels 14nm procedé en is bedoeld voor grafisch intensieve, cloudttaken, zoals high-definition (HD) videotranscodering en virtuele workstations. De prestaties voor videotranscoding liggen 1,4 maal hoger dan de vorige generatie, terwijl de 3D-prestaties 1,8x hoger liggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in