Pure Storage introduceert FlashArray//m, Pure1 en Evergreen Storage

Solid-state array-fabrikant Pure Storage introduceert nieuwe producten en diensten die storage drastisch vereenvoudigen en een eind maken aan de beruchte ‘forklift-upgrades’ (het volledig vervangen van opslagapparatuur) en de daarmee gepaard gaande datamigratie-problematiek.

Het betreft FlashArray//m, een nieuw all-flash storage-array; Pure1, een nieuwe, op de cloud gebaseerde management- en supportoplossing; en Evergreen Storage. Dit laatste is een nieuw opslagmodel waarmee storage-hardware niet meer elke paar jaar vervangen hoeft te worden. Door deze innovaties kan storage een grotere bijdrage leveren aan zakelijke groei en winstgevendheid.
Het nieuwe Evergreen Storage-model van Pure Storage maakt een einde aan de ‘rip-and-replace’ vervangingscycli die elke drie of vijf jaar noodgedwongen plaatsvinden – een praktijk die de IT-efficiency al decennia lang parten speelt. Met het nieuwe model zetten klanten één keer een storage-park neer dat vervolgens gedurende meerdere hardware-generaties kan worden opgewaardeerd. Dit wordt bereikt door de modulaire, software defined architecture van FlashArray te combineren met Forever Flash, het standaard onderhoudsprogramma van het bedrijf. Forever Flash biedt een voorspelbaar ‘flat-and-fair’ prijsmodel voor software-updates en periodieke hardware-updates, waardoor het FlashArray door de jaren heen steeds up-to-date blijft.
“Zelfs als een klant het allernieuwste storage-array koopt, dan staat de volgende generatie apparatuur alweer klaar om de huidige generatie te vervangen”, zegt Matt Kixmoeller, vicepresident Products van Pure Storage. “Organisaties die hun technologie moeten vernieuwen via ‘forklift-upgrades’ hebben te maken met aanzienlijke upgrade-kosten en kampen met mindere netwerkprestaties of serviceonderbrekingen. Het Evergreen Storage-model maakt hier eens en voor altijd een einde aan. Klanten kunnen nu investeren in een storage-platform dat een decennium of langer mee kan en waarvan de opslagcapaciteit en de prestaties via kleine, niet-verstorende upgrades kunnen worden aangepast. Dit voorspelbare, SaaS-achtige aanschafmodel verlaagt de drempel voor klanten om all-flash storage in hun datacentra te implementeren.”

FlashArray//m: innovatie van all-flash storage

FlashArray//m, Pure Storage’s vierde generatie FlashArray, biedt als eerste all-flash array complete end-to-end geïntegreerde hardware en software. FlashArray//m kent een modulaire, op te waarderen architectuur en biedt 50% hogere prestaties, 2,6 keer de densiteit en een 2,4 keer gunstiger energiegebruik per terabyte dan eerdere FlashArray-generaties.
Het FlashArray//m bevat twee snelle Intel ‘Haswell’-controllers en wordt aangedreven door de Purity Operating Environment 4.5. Het bevat daarnaast nieuwe NV-RAM cache-modules en nieuwe dual-drive flash-modules in een 3U chassis. Deze dichtheid leidt tot verbeteringen met een factor vijf tot tien voor het stroomverbruik, het ruimtebeslag en de efficiency.
Bij het FlashArray//m kunnen klanten kiezen uit drie controllers met verschillende prestatie- en capaciteitseisen:
  • //m20-controllers – tot 120 TB bruikbaar (5 tot 40 TB ruwe storage) en 150.000 32K input/output operations per seconde (IOPS);
  • //m50-controllers – tot 250 TB bruikbaar (30 tot 88 TB ruwe storage) en 220.000 32K IOPS;
  • //m70-controllers – tot 400 TB bruikbaar (44 tot 136 TB ruwe storage) en 300.000 32K IOPS.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in