Pure Storage introduceert Pure1, een cloudgebaseerd storage managementsysteem

Solid-state array-fabrikant Pure Storage introduceert Pure1, een platform voor cloudgebaseerd storage-management en ondersteuning. Pure1 maakt het storage beheer voor IT-medewerkers nog makkelijker doordat opslagplatforms nu ook met behulp van mobiele apparatuur bewaakt kunnen worden. Pure1 brengt de tot dusver gefragmenteerde beheer- en supportprocessen samen in de cloud, waardoor klanten, partners en de Pure-technici doelgericht kunnen samenwerken en een uiterst proactieve support kunnen ontwikkelen.

Pure1 verlaagt de kosten doordat het de noodzaak wegneemt om specifieke servers voor storage-management te plaatsen op elke locatie waar arrays staan. Daarnaast vereenvoudigt het de integratie met applicaties in gevirtualiseerde en cloud-omgevingen. Pure1 is gebouwd op de Pure1 Cloud, een uitbreiding van Pure Storage’s bestaande CloudAssist-technologie en bestaat uit vier elementen: Manage, Support, Connect en Collaborate.
“Traditionele storage-management en support laat heel wat te wensen over met zijn complexe en dure management tools, een reactieve telefonische ondersteuning en de veronderstelling dat de klant verantwoordelijk is om alles zelf aan de praat te krijgen”, zegt Matt Kixmoeller, vicepresident Products van Pure Storage. “Pure Storage wist dat dit fundamenteel moest veranderen in een model waarin storage-management en support volledig geïntegreerd zijn; gebruikmakend van een cloud-gebaseerde benadering, een proactieve filosofie en geautomatiseerde technologie. De toekomst van infrastructuurmanagement voor datacenters is in de cloud en we investeren in Pure1 om deze verandering in opslagbeheer als eerste door te voeren”.

Pure1 Manage

Pure1 is ontwikkeld om decennia van opeengehoopte managementcomplexiteit, inherent aan het klassieke storage-model, eens en voor altijd verleden tijd te maken. In plaats daarvan brengt Pure1 de eenvoud en kostenbesparingen van het SaaS-model naar opslagmanagement. De meeste klassieke storage-fabrikanten en andere all-flash array-fabrikanten vereisen dat de klant specifieke managementservers neerzet op elke locatie waar arrays staan opgesteld. Met Pure1 hebben IT-medewerkers alleen nog maar een webbrowser nodig om gedistribueerde FlashArrays, waar ook ter wereld, via een enkel scherm te bewaken en te beheren. De gebruikersinterface is dermate eenvoudig en intuïtief dat een generieke IT-beheerder het beheer van FlashArrays binnen minuten onder de knie heeft.
Met Pure1 Manage wordt mobiele productiviteit realiteit, omdat IT-beheerders niet meer aan een bureau gebonden zijn om hun storage te bewaken. Klanten beschikken over de informatie om potentiële applicatieproblemen op te lossen, waardoor zij hun tijd aan strategischer projecten kunnen besteden. Dankzij het SaaS-model kunnen de mogelijkheden van Pure1 snel door Pure Storage worden uitgebreid. Tot slot besparen klanten veel kosten omdat ze geen specifieke servers voor storage-management meer hoeven te plaatsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in