Satellite C-serie: geknipt voor dagelijks gebruik

Toshiba Information Systems Benelux  lanceert een nieuwe serie betaalbare en stijlvolle laptops, de Satellite C-serie, bestaande uit vier modellen en twee formaten, de 43,9 cm (17,3”) Satellite C70-C en C70D-C en de 39,6 cm (15,6”) Satellite C55-C en C55D-C, met een scala aan productiviteits- en entertainmentfuncties. Alle modellen uit deze serie, voorzien van een nieuwe, elegante, scherp gesneden behuizing met een aantrekkelijke haarlijnafwerking, stellen gebruikers in staat in stijl te voldoen aan de eisen die hun dagelijkse bezigheden stellen. Beide formaten, verkrijgbaar in diverse configuraties om tegemoet te komen aan individuele behoeften en voorkeuren, zijn beschikbaar in zowel een zwarte als een witte uitvoering.

 

Behalve een fraaiere uitstraling hebben beide formaten ook een slanker profiel dan hun evenknieën uit 2014. Zo zijn de Satellite C70-C en C70D-C ruim twintig procent[1] dunner dan hun voorgangers. Het grotere beeldscherm van deze modellen biedt de gebruiker niet alleen een intensere entertainmentervaring, maar ook een bredere blik op zijn werk. Daarmee is het een ideale desktopvervanger. Het 39,6 cm (15,6”) model is bij uitstek geschikt voor gebruikers die vooral belang hechten aan mobiliteit en op zoek zijn naar een laptop die ze in en om het huis kunnen gebruiken of mee naar buiten kunnen nemen. Alle modellen zijn uitgerust met Touchpad Palm Rejection-technologie, die onbedoelde aanrakingen van de handpalm negeert, terwijl de gevoeligheid voor vingerbewegingen om fouten te minimaliseren intact blijft.

Klaar voor Windows 10

De modellen uit de Satellite C-serie worden geleverd met Windows 8.1 voor-geïnstalleerd. Dit besturingssysteem is gratis op te waarderen naar Windows 10 bij release van de upgrade[2]. Om optimaal te kunnen profiteren van de belangrijkste functies van Windows 10 beschikken beide modellen over hardware en componenten die instaan voor een vlotte performance alsmede een dubbele microfoonset voor de best mogelijke Cortana[3]-ervaring, inclusief Clear Voice Capture en een sneltoets op het toetsenbord. De intelligentie van Cortana zorgt ervoor dat hij zijn gebruiker leert kennen en zijn leven op orde helpt te brengen, of het nu gaat om verkeersopstoppingen, herinneringen of een intuïtievere manier om het web te doorzoeken.

Helder beeld en geluid

Het grotere beeldscherm van de Satellite C70-C en C70D-C biedt indrukwekkende entertainmentmogelijkheden in elke situatie. In de HD+-resolutie wordt iedere film en video glashelder weergegeven. De combinatie van hoogwaardige stereoluidsprekers en Toshiba Audio Enhancement-software stelt gebruikers in staat optimaal te genieten van hun favoriete muziek of hun favoriete film.

Probleemloze prestaties

Met de nieuwste processors onder de klep, waaronder maximaal vijfde generatie Intel® Core™ i5-CPU’s of – desgewenst – de meest recente AMD A8-7410 APU’s, leveren de laptops uit de Satellite C-serie prestaties die zowel werken als gamen naar een hoger niveau tillen. Gebruikers kunnen de hele dag door rekenen op een indrukwekkende reactiesnelheid, of ze nu werken in meerdere documenten tegelijk, ongedwongen gamen of surfen op internet. De Satellite C55D-C ondersteunt AMD Radeon™ R5 M330-graphics met 2 GB VRAM, terwijl de Intel®-modellen hun voordeel doen met maximaal NVIDIA® GeForce® 930M-graphics met 2 GB VRAM, wat garant staat voor soepel gamen en een moeiteloze mediaweergave. Bij de Satellite C55-C en C55D-C kan gekozen worden voor een HDD van maximaal 2 TB of een SSD van maximaal 256 GB; de eerste keer dat de Satellite C-serie in Europa een SSD-optie kent, waardoor de gebruiker profiteert van kortere opstarttijden en hogere snelheden.

Essentiële connectiviteit

Dankzij een reeks connectiviteitsopties kunnen gebruikers hun essentiële media en bestanden snel en gemakkelijk benaderen. Een HDMI®-poort en drie USB-poorten, waarvan een met Sleep-and-Charge[4]-functionaliteit, maken het mogelijk allerhande devices aan te sluiten. Een Bridge Media-slot, dat UHS-I SD-kaarten ondersteunt, stelt gebruikers in staat foto’s en video’s in hoge resolutie razendsnel van hun camera’s naar hun laptops te verplaatsen. Alle Intel-modellen zijn uitgerust met een 802.11agn-ac module waarmee gebruik gemaakt kan worden van de allernieuwste generatie snelle draadloze acces points.

Beschikbaarheid en prijzen

De laptops uit de Satellite C-serie zijn leverbaar vanaf eind juni 2015 tegen een adviesprijs vanaf €449,-.

Specificaties

Beeldscherm:
–       43,9 cm (17,3”) HD+ (1.600 x 900) LED-display
–       39,6 cm (15,6”) HD (1.366 x 768) LED-display
Processors: keuze uit maximaal vijfde generatie Intel® Core™ i5-CPU’s of maximaal AMD A8-7410 APU’s
Grafische kaart:
–       C55-C/C70-C: maximaal NVIDIA® GeForce® 930M-graphics met NVIDIA® Optimus™-technologie en 2 GB VRAM
–       C55D-C: maximaal AMD Radeon™ R5 M330-graphics met AMD Enduro™-technologie en 2 GB VRAM
SSD/HDD: maximaal 2 TB HDD of 256 GB SSD (alleen C55-C, C55D-C)
Geheugen: maximaal 16 GB DDR3L RAM
Aansluitmogelijkheden: 3 x USB-poorten, 1 x HDMI®-uitgang met Ultra HD 4K-ondersteuning[5], 2-in-1 SD/MMC-slot met UHS-I-ondersteuning, draadloze displaytechnologieën
Communicatie: Intel® Dual Band Wireless-AC 3160, Bluetooth™ 4.0
Dubbele microfoonset met HD-webcamera, koptelefoon/microfoon-combipoort
Audio: stereospeakers met Toshiba Audio Enhancement
Verkrijgbaar met of zonder Slim DVD Super-Multi (Double Layer)-drive, M-DISC™-ready
Besturingssysteem: Windows 8.1 voorgeïnstalleerd, Windows 10 beschikbaar via gratis upgrade na release
Levensduur batterij: maximaal 7,45[6] uur
Kleur: matzwart of matwit met haarlijnafwerking
Gewicht:
–       C55-C/C55D-C: maximaal 2,2 kg
–       C70-C/C70D-C: maximaal 2,73 kg
Afmetingen (B x D x H):
–       C55-C/C55D-C: 380 x 259,9 x 23,5 mm
–       C70-C/C70D-C: 412,7 x 279,4 x 26,5 mm
[1] Hoogte achterzijde, volgens Z-meting: 33,7 mm (2014) vs. 26,5 mm (2015).
[2] Windows 8.1 voorgeïnstalleerd. Gratis upgrade naar Windows 10 tot een jaar na release. Meer bijzonderheden: windows.com/windows10upgrade.
[3] Beschikbaarheid en uitvoering Cortana regioafhankelijk.
[4] Geselecteerde modellen.
[5] Ultra HD 4K-output op bepaalde configuraties (alleen Satellite C55-C).
[6] Gebaseerd op MobileMark 2014.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in