Synology presenteert de DiskStation DS715 en DS215+

Synology introduceert de nieuwe NAS-servers DiskStation DS715 en DS215+. Het zijn twee compacte alles-in-één oplossingen met hardwarematige gegevensencryptie voor MKB-ondernemingen die hun data op een efficiënte manier willen opslaan, beschermen en delen. De DS715 is een schaalbare NAS-server met een quadcore-processor, de DS215+ een 2-bay-server met een dualcore-krachtbron.

“Kleine bedrijven willen een krachtig en betrouwbaar opslagsysteem dat meegroeit met hun behoeften, maar slechts een minimale initiële investering vergt,” zegt Chad Chiang, senior-productmanager bij Synology. “De DS715 en DS215+ leveren de gewenste prestaties, betrouwbaarheid en data-encryptie tegen een concurrerende prijs.”

Met een quadcore processor en 2GB RAM is de DS715 goed voor lees- en schrijfsnelheden van respectievelijk 216 en 142MB per seconde bij gekoppelde LAN-verbindingen (Link Aggregation). Hardwarematige encryptie zorgt voor versleutelde dataoverdracht met een leessnelheid van maximaal 205MB per seconde.
Bij de DS215+ leveren een 1,4GHz dualcore processor en 1GB RAM superieure lees- en schrijfsnelheden van respectievelijk ruim 209 en 139MB per seconde bij gekoppelde LAN-verbindingen. In dit geval zorgt de hardwarematige encryptie voor een versleutelde gegevensoverdracht met leessnelheden tot 145MB per seconde.
De DS715 ondersteunt Synology High Availability, dat volledige redundantie biedt bij onverwachte netwerkstoringen en zorgt voor moeiteloze overgang tussen de verschillende servers in een cluster. Dankzij ondersteuning van Synology Surveillance Station is de DS715 ook een robuuste NVR-server (Network Video Recording) die 30 IP-camera’s (900 FPS/720p) kan beheren. Er is genoeg ruimte voor groei: in combinatie met een DX513-uitbreidingsunit kan de DS715 worden opgeschaald tot maximaal 7 harde schijven.
Bij de ontwikkeling van de DS215+ lag de focus op gemak en betrouwbaarheid. Het ontwerp voorziet in installatie zonder gereedschap en het ‘hot-swappen’ van harddrives. De dubbele Gigabit-LAN-poort met failover-ondersteuning garandeert dat de LAN-server continu beschikbaar is. Twee USB 3.0-poorten zorgen voor snellere uitwisseling van gegevens met externe opslagmedia en er is een eSATA-poort aanwezig voor externe back-ups.
De DS715 en DS215+ draaien op DiskStation Manager (DSM), het geavanceerde en intuïtieve besturingssysteem voor NAS-apparaten. Met toepassingen zoals back-up en netwerkbeheer bieden de DS715 en DS215+ alle zakelijke diensten die nodig zijn voor meer productiviteit. Synology mag zich voor het tweede jaar op rij PC Mag Business Choice Award winner noemen: in ieder onderdeel van het onderzoek – onder andere betrouwbaarheid en gebruikswaarde – heeft het bedrijf de hoogste rating in de wacht gesleept.
Meer informatie over de DS715 en de DS215+  is te vinden op https://www.synology.com/products/DS715 en https://www.synology.com/products/DS215+
Prijs en beschikbaarheid
De Synology DiskStation DS715 en DS215+ zijn vanaf heden verkrijgbaar. De adviesprijzen bedragen:
  • Synology DS715: €330 (excl. BTW)
  • Synology DS215+: €275 (excl. BTW)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in