War Child vertoont aangrijpende reportages op gigantische video wall

Vanavond om 21.25 uur live op NPO 1 zetten bekende en onbekende Nederlanders hun talent in om oorlogskinderen te helpen. Tijdens het programma Friends for War Child laten zij persoonlijk portretten zien die zij hebben gemaakt. Het zijn mooie, bijzondere en aangrijpende reportages van oorlogskinderen uit Libanon en Colombia waar War Child onder andere actief is. Tijdens de uitzending worden de reportages getoond op een gigantische video wall, die door Cisco beschikbaar is gesteld. Op deze ‘Wall of Friends’ van 9×4 meter krijgen de kijkers een indringend beeld van de situatie waarin oorlogskinderen zich bevinden en van het werk van War Child. Alles met het doel om zoveel mogelijk oorlogskinderen te helpen.

De grote video muur voor het War Child programma wordt door Cisco voor het eerst ingezet in Europa. De primeur was bij Jimmy Kimmel Live!. onlangs op ABC in de V.S, die het omdoopte tot ‘Wall of America‘. De muur laat de presentator contact maken met tientallen mensen tegelijk en draagt zo bij aan het gevoel van betrokkenheid. Vooral tijdens het War Child programma zullen de kijkers zich daardoor extra verbonden voelen met de reportages en de situaties van de oorlogskinderen.
Edwin Prinsen, Managing Director Cisco Nederland: “We werken al tien jaar samen met War Child en hebben voor de organisatie snelle en veilige internetverbindingen en videocommunicatie verzorgd, naast financiële ondersteuning. War Child ligt ons na aan het hart en dit jaar kunnen we op een bijzondere manier helpen om de communicatie met het grote publiek vorm te geven. Het is mooi te zien hoe War Child met behulp ICT verbindingen kan maken tussen mensen. Hierdoor raken we niet alleen veel meer betrokken bij de situatie van de kinderen in oorlogsgebieden, maar kunnen we ook nog beter ervaren wat War Child voor hen betekent en hoe zij weer een positieve blik krijgen op de toekomst; om zo samen weer te kunnen spelen, plezier hebben en nieuwe dingen leren. Ik vind het een voorrecht dat we met onze kennis en ervaring hieraan kunnen bijdragen.”

Bernard Uyttendaele, directeur War Child: “War Child is dag en nacht bezig om iets te doen aan het grote onrecht dat kinderen wordt aangedaan door oorlog. We brengen ze terug in contact met zichzelf en anderen én in hun eigen kracht. Je kunt erover dromen, je kunt het willen, maar het is pas magisch als je het samen doet. Want samen kunnen we de wereld echt veranderen! Dat doen we met de inzet van honderden medewerkers en vrijwilligers, met duizenden mensen die ons steunen en door bedrijven zoals Cisco. Wij zijn alle medewerkers en de leiding van Cisco ontzettend dankbaar voor hun hulp en de inbreng van hun expertise. Hierdoor kunnen we nog vaker en zonder reiskosten onze mensen in het veld bereiken via een state of the art video systeem. Fantastisch dat we vanavond een reuze video wall life kunnen inzetten. Een geweldige oplossing waar we slechts van konden dromen. Cisco maakt die droom voor ons waar.”

In het programma vanavond komen inhoud, muziek en amusement samen en laat War Child zowel de ernst van de zaak zien (de urgentie van de ellende), als de mogelijkheden en de noodzaak om daar samen iets aan te doen. Kracht, toewijding, energie en hoop staan hierbij voorop.
War Child bereikt elk jaar honderdduizenden kinderen die getroffen zijn door oorlog en geweld. Met haar programma’s helpt War Child deze kinderen weer vertrouwen te krijgen, zich veilig te voelen en positieve relaties op te bouwen met andere kinderen, hun familie en de mensen. Door deze verbindingen worden de kinderen weerbaarder en sterker. Daarnaast helpt War Child met opleiding en training, en spelen social, informatie- en communicatietechnologie (ICT), muziek, dans, sport en spel  een belangrijke rol om de kinderen weer in contact te brengen met de maatschappij en vertrouwen te krijgen in de toekomst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in