Wat te doen bij waterschade?

Het is je misschien nog niet voorgekomen, maar een aantal al wel. Je bent druk je huisje aan het poetsen en je gooit alle was op de grond. Wanneer je alles hebt verzameld pak je de grote berg op en gooi je het in een keer in de wasmachine. Je loopt tevreden weg want je bent sneller klaar dan je dacht. Hierdoor heb je zelfs nog tijd op later op het terras te zitten, snel je vrienden bellen bedenk je. Maar dan kan je je telefoon nergens meer vinden, toch niet in de wasmachine laten zitten?! PANIEK! Snel wasmachine open en daar ligt hij dan, tussen je natte handdoeken. Wat nu? Smartrepair (URL: http://www.smart-repair.nl/) geeft een stappenplan wat jij moet doen bij waterschade. Waterschade betekent nog niet het einde van je telefoon!

Stap 1 – Pak je natte telefoon zo snel mogelijk

Je telefoon in de wasmachine, in de vijver of op een andere natte plek? Haal je telefoon zo snel mogelijk uit het water. Hoe langer je telefoon in het water, hoe groter de kans is op meer schade.

Stap 2 – Zet je telefoon uit

Je telefoon kan kortsluiting maken wanneer je telefoon aan staat en in contact staat met water. Bij kortsluiting kan het moederbord van jouw smartphone schade oplopen, deze schade overleeft je telefoon vaak niet. Maak je telefoon zo snel mogelijk uit wanneer je het uit het water hebt gered om dit te voorkomen.

Stap 3 – Droog je telefoon

Droog je telefoon zo snel mogelijk! Haal de achterkant van je telefoon (wanneer dit kan) eraf en haal de batterij uit. Op die manier krijgt je telefoon meer lucht wat veel beter is. Leg daarna je telefoon in silicagel, dit absorbeert snel water. Wat is silicagel? Dat zijn die kleine zakjes die je in je schoenendoos vindt. Kan je niet zo snel zo veel zakjes vinden? Gebruik dan ongekookte rijst, dit onttrekt eveneens vocht. Plak eventueel openingen af van je telefoon om te voorkomen dat er rijst in terecht komt. Laat je telefoon altijd minimaal 24 uur drogen, hoe langer hoe beter!

Stap 4 – Moment van de waarheid

Het moment waar je al die tijd op hebt gewacht, werkt je telefoon nog? Na het drogen kan je de telefoon weer aanzetten. Gaat het aan? Werken alle functies nog? Dan heb je geluk! Is dit niet het geval, ga dan snel naar stap 5!

Stap 5 – Reparatiebureau

Je telefoon heeft vochtschade opgelopen? Ga dan naar een reparatiebureau! Na een chemische reiniging kunnen zij nakijken of er eventuele defecten zijn na waterschade. Door het te testen kan een reparatiespecialist kijken of een reparatie de verschillende problemen verhelpt. Zo bent u voor een iPhone reparatie Nijmegen, ’s-Hertogenbosch of Tilburg bij Smartrepair aan het juiste adres. Na reparatie is je telefoon weer als nieuw!
Wanneer je telefoon vochtschade heeft opgelopen is het altijd aan te raden om een vochtschade onderzoek uit te voeren. Je telefoon wordt hier gereinigd en onderzocht. Dankzij de reiniging wordt al het vocht uit uw toestel gehaald. Op die manier kan het vocht na verloop van tijd voor corrosie zorgen. Voorkom dus onnodige schade en laat je telefoon altijd nakijken door een reparatiespecialist!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in