App Store heeft nu 1,5 miljoen apps

De App Store is inmiddels de 1,5 applicaties gepasseerd. Om dit te vieren heeft Apple een reclamespotje gemaakt waarin een aantal apps getoond worden. Volgens het bedrijf zijn alle 1,5 miljoen apps in de App Store ‘handpicked’ en ‘amazing’. Dat laatste valt soms nog te bezien, met het aantal apps dat in de ogen van de consument als rotzooi wordt gezien, terwijl alle app altijd persoonlijk worden gecontroleerd door een speciaal team bij Apple. Het filmpje maakt deel uit van de nieuwe campagne ‘If it’s not an iPhone, it’s not an iPhone’. Catchy slogan, vind je niet? 
Apple lanceerde de App Store in 2008 als belangrijkste onderdeel van de iPhone 3G. Men had toen nog moeten dromen over de mijlpalen die zijn gehaald. Naast de 1,5 miljoen apps kondigde Apple tijdens het WWDC afgelopen juni nog aan dat er al 100 miljard apps gedownload zijn.

Natuurlijk heeft de App Store deze mijlpalen weten te bereiken dankzij haar klanten, die weer over producten van het bedrijf beschikken. Niet alleen de iPhone, maar ook de iPad, iPod touch en sinds kort zelfs de Apple Watch. De combinatie van die producten zorgt ervoor dat ontwikkelaars lekker veel apps kunnen maken. Want hoewel apps op de Apple Watch sowieso afhankelijk zijn van een iPhone-app zitten er al apps bij die vanaf het begin voor het horloge ontworpen zijn en waar even snel een iPhone-app voor in elkaar geflanst is. Hetzelfde geldt voor apps op de iPad.
Genoeg gepraat, hieronder zie je het reclamespotje dat Apple online heeft gezet.

Tom de Beer | hoofdredacteur
Techblogger en Apple-fan in hart en nieren, student Medewerker Beheer ICT met passie voor netwerken, en altijd bereid kennis en ervaring op te doen. Tevens gecertificeerd Microsoft Office Specialist Master en Microsoft Technology Associate, taalfanaat en enorme fan van Lady Gaga.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in