Apple brengt nieuwe iPod touch met A8-chip uit

Apple heeft vandaag voor het eerst sinds oktober 2012 een nieuwe iPod touch uitgebracht. Dat maakte het bedrijf middels een persbericht bekend. De nieuwe iPod is een grote stap vooruit op het gebied van prestaties en camerakwaliteit, en komt daarnaast in nieuwe kleuren.

De iPod touch is al jaren niet echt populair meer. Dit is mede door het feit dat Apple deze iPhone zonder telefoon niet actief meer gepromoot heeft, maar ook door de verouderde hardware. De in oktober 2012 geïntroduceerde iPod touch bevatte een A5-chip, dezelfde die zich in de iPhone 4s bevond. Terwijl de iPhone 5 samen met de iPod werd uitgebracht. De camera liep ook al wat achter wat betreft specs; waar zelfs de iPhone 4s al een 8 megapixel camera had, kreeg de iPod een 5 megapixel camera.

Krachtpatser met fantastische camera

Met de nieuwe versie van de iPod touch geeft Apple het apparaatje een nieuw leven. Allereerst zit er een 64-bit A8-chip met M8 coprocessor in, waar de iPhone 6 ook over beschikt. Daarnaast is de camera geüpgraded naar maar liefst 8 megapixels. Deze komt ongeveer overeen met die van de iPhone 5 (gezien het diafragma van f/2.4 in plaats van f/2.2). Verder biedt Apple nu ook een variant aan met maar liefst 128 GB aan opslag. Tot slot kun je nu uit nieuwe kleurtjes kiezen: spacegrijs, zilver, blauw, roze, goud en natuurlijk rood / Product(RED).
De vernieuwde iPod touch mag dan wel nog steeds het 4-inch retina-display hebben, terwijl de meest recente iPhone een 4,7 en 5,5-inch scherm heeft, de prestaties zijn echter toch gelijk. Dit zal mensen aanspreken weer een nieuwe iPod aan te schaffen. Zeker omdat deze nu dezelfde krachtige games kunnen spelen als met de iPhone 6, zonder er zoveel voor te moeten betalen.

iPod touch is nu verkrijgbaar via de Apple Online Store, in de volgende configuraties:

  • 16 GB: €229
  • 32 GB: €279
  • 64 GB: €339
  • 128 GB: €449
Naast een nieuwe iPod touch bracht Apple overigens dezelfde nieuwe kleurtjes voor de iPod nano en iPod shuffle uit.

Tom de Beer | hoofdredacteur
Techblogger en Apple-fan in hart en nieren, student Medewerker Beheer ICT met passie voor netwerken, en altijd bereid kennis en ervaring op te doen. Tevens gecertificeerd Microsoft Office Specialist Master en Microsoft Technology Associate, taalfanaat en enorme fan van Lady Gaga.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in