Apple rapporteert recordaantal verkochte iPhones van 47,5 miljoen voor derde kwartaal 2015

Apple heeft vanavond de resultaten voor het derde kwartaal van 2015 aangekondigd. De afgelopen dagen werd er al flink over gespeculeerd, maar nu is het dan toch officieel bekend: er zijn maar liefst 47,5 miljoen iPhones verkocht over de vorige drie maanden. Ondanks dat rond deze tijd de verkoop altijd flink afneemt heeft Apple toch weer bijzonder veel smartphones verkocht. Het is dan ook een record voor dit kwartaal. Daarnaast is het de derde keer dat Apple dankzij de iPhone 6 en 6 Plus zulke gigantische records heeft gerapporteerd. Vorig kwartaal waren er nog 61 miljoen iPhones verkocht, en het kwartaal daarvoor zelfs 74 miljoen.

De iPad heeft het zoals verwacht minder gedaan met 10,9 miljoen verkochte exemplaren. Het gaat al een hele tijd minder goed met de tablet en het ziet ernaar uit dat het onveranderd blijft de komende tijd. Apple blijft echter vertrouwen houden in het product. De Mac presteerde weer erg goed. De afgelopen drie maanden zijn er 4,8 miljoen producten van deze productlijn verkocht.
Van de Apple Watch zijn helaas geen specifieke verkoopcijfers bekend. Het is echter mogelijk dat Apple later vanavond, tijdens de conference call alsnog wat meer duidelijkheid zal geven hierover. In dat geval wordt dit artikel ook gelijk bijgewerkt. Wel wordt door meerdere bronnen beweerd dat de Apple Watch de concurrentie omver doet blazen.
Apple deelde verder mee dat er een omzet van $49,6 miljard dollar is gedraaid. Ook werd er een nettowinst van $10,7 miljard dollar binnengehaald, de winst per aandeel is $1,85 dollar en de brutomarge bedraagt 39,7%. Ook een leuke wetenswaardigheid: de iPhone alleen al was goed voor een omzet van maar liefst $31,37 miljard dollar.

Door de immense verkoopaantallen van de iPhone vraagt men zich af of Apple dit met de volgende generatie opnieuw voor elkaar gaat krijgen. Veel analisten zijn hier sceptisch over, maar het bedrijf zelf duidelijk niet. Onlangs werd namelijk bekend dat Apple naar verluidt ruim 90 miljoen orders heeft geplaatst voor de nieuwe iPhones.

Hoewel het nog bij geruchten blijft kunnen we alvast een vooruitblik doen van wat de volgende iPhone anders maakt dan de iPhone 6 en 6 Plus. De naam wordt hoogstwaarschijnlijk iPhone 6s en 6s Plus. Het is ook zo goed als zeker dat er een A9-chip in komt. Over de specificaties ervan moet toch weer gekeken worden naar de geruchten. Zo verwacht men dat de kloksnelheid ietsjes opgeschroef wordt, ter compensatie van de schermresolutie die omhoog gaat. De 4,7-inch iPhone 6s krijgt dezelfde resolutie als de iPhone 6 Plus, terwijl die om z’n beurt weer een upgrade krijgt naar een 2K-resolutie. Het scherm zelf zal Force Touch-technologie gaan krijgen. Dit zorgt ervoor dat het, net als bij de Apple Watch en het trackpad van de nieuwe MacBook en de meest recente Macbook Pro, drukgevoelig is. De iPhone zal dan dus weten wanneer je hard of zacht drukt op het scherm.

Het werkgeheugen is sinds de iPhone 5 hetzelfde gebleven met 1 GB. Maar daar gaat naar verluidt ook verandering in komen, want de iPhone 6s krijgt mogelijk een verdubbeling naar 2 GB. Daar blijft het niet bij: de camera gaat eindelijk van 8 megapixels naar 12 megapixels. Wel wordt er gesuggereerd dat hierdoor de kwaliteit in onderbelichte situaties minder wordt, tenzij Apple met tweaks komt om dit te compenseren. Ook zul je de mogelijkheid krijgen in 4K-resolutie video op te nemen. De FaceTime-camera krijgt een upgrade van 720p naar 1080p video.

Vanwege de klachten rondom ‘bendgate‘ vorig jaar zou Apple daarnaast een belangrijke stap hebben ondernomen om het bij de iPhone 6s tegen te gaan. En dat is het gebruik van 7000-serie aluminium. Dit is 60% sterker dan het aluminium dat in de iPhone 6 gebruikt wordt, volgens Apple 6000-serie aluminium. Tot slot komt natuurlijk iOS 9 uit samen met de release van de iPhone 6s.

Tom de Beer | hoofdredacteur
Techblogger en Apple-fan in hart en nieren, student Medewerker Beheer ICT met passie voor netwerken, en altijd bereid kennis en ervaring op te doen. Tevens gecertificeerd Microsoft Office Specialist Master en Microsoft Technology Associate, taalfanaat en enorme fan van Lady Gaga.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in