Apple Watch nu eindelijk verkrijgbaar in Nederland

Eind juni schreef ik al dat de Apple Watch vanaf 17 juli in Nederland verkrijgbaar is, en vandaag is dan toch eindelijk dé dag. Na lang wachten kunnen Nederlanders het slimme horloge bestellen bij de Apple Online Store. Sommigen hebben ‘m natuurlijk al, bijvoorbeeld door het te laten afleveren bij een kennis in een land waar de Apple Watch al verkrijgbaar was. Het is ook de vraag of de verkoop van het horloge nu zal toenemen.

De Apple Watch, voor wie hem nog niet goed kent, is volgens Apple een exact uurwerk, een meer directe, persoonlijke manier om contact te leggen en een slimme gezondheids- en fitnesspartner. En geloof me, daar ben ik het roerend mee eens. Meer weten over de Apple Watch? Lees dan onze review over het slimme horloge eens.

Veel mensen zetten vraagtekens bij het nut van de Apple Watch. Dat is goed voor te stellen, want het betreft wel een compleet nieuwe productcategorie. Dat niet iedereen zich daar aan durft te wagen is volledig begrijpelijk.

In mijn review schreef ik dan ook dat het nou eenmaal niet voor iedereen bedoeld is. Sommigen hebben liever een écht horloge dat meestal een rijke historie kent. Je betaalt dan vooral voor de waarde ervan. Bij de Apple Watch moet je vooral denken aan een horloge dat gekoppeld is aan je smartphone. Je kunt onder andere meldingen ontvangen en zelfs op reageren mits de betreffende app dit mogelijk maakt. Ook is het een zeer handig apparaatje om je gezondheid mee in de gaten te houden. Sterker nog, het fungeert prima als een soort coach, als je daar behoefte aan hebt. Apple Watch krijgt steeds meer functies. De eerste software-update, watchOS 1.0.1, lostte al een aantal problemen op en heeft de Apple Watch hier en daar wat betrouwbaarder gemaakt. En binnenkort kunnen we alweer de eerste ‘major-update’ verwachten, watchOS 2. Met andere woorden, de Apple Watch wordt met de tijd geavanceerder en zal stabieler werken. Dat moet ervoor gaan zorgen dat meer iPhone-gebruikers bereid zijn tot de aanschaf van het horloge.

Prijzen hoger dan in omringende EU-landen

De Apple Watch is in Nederland duurder dan in bijvoorbeeld Duitsland, mede door verschillende heffingen. De prijzen zijn als volgt:

  • Apple Watch Sport 38mm: €419
  • Apple Watch Sport 42mm: €469
  • Apple Watch staal 38mm: €669 tot €1.219
  • Apple Watch staal 42mm: €719 tot €1.269
  • Apple Watch Edition: €11.200 tot €18.400
Het feit dat je meer moet betalen kan afschrikwekkend werken, maar vergeet niet dat dit ‘extra’ geld naar onze overheid gaat. Apple krijgt nog steeds het originele bedrag. Voor het goedkoopste model zal dat €399 zijn in plaats van €419.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Als je een Apple Watch besteld hebt ben je nog niet helemaal klaar. Er zijn twee vereisten voor je het slimme horloge kunt gebruiken. De eerste is dat je één van de volgende apparaten moet hebben: iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6 of de iPhone 6 Plus. iPads of iPods zijn helaas niet compatibel, ongeacht of je het nieuwste model hebt of niet. 
Ook moet je iPhone voorzien zijn van de meest recente software. In principe is iOS 8.3 al voldoende, maar wij raden altijd aan de allernieuwste versie binnen te halen. En dat is op dit moment iOS 8.4. Hier zit trouwens ook Apple Music bij, daar kun je dan tevens van genieten als je een Apple Watch hebt. Weet je niet zeker welke versie je hebt, ga dan naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Als er staat ‘De software is up-to-date’ dan hoef je niets meer te doen. In het andere geval zou je moeten zien dat iOS 8.4 beschikbaar is om te downloaden en installeren.
Heb je de juiste iOS-versie, dan zou je een speciale app moeten zien: Apple Watch. Via deze app kun je je Apple Watch instellen. Zodra je het horloge zelf hebt aangezet kies je eerst de taal van je keuze en dan zal er worden gevraagd de Apple Watch-app te gebruiken voor de koppeling. Alle nodige instructies worden duidelijk aangegeven.

Tom de Beer | hoofdredacteur
Techblogger en Apple-fan in hart en nieren, student Medewerker Beheer ICT met passie voor netwerken, en altijd bereid kennis en ervaring op te doen. Tevens gecertificeerd Microsoft Office Specialist Master en Microsoft Technology Associate, taalfanaat en enorme fan van Lady Gaga.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in