Box benoemt Paul Chapman tot nieuwe Chief Information Officer

Box (NYSE: BOX) kondigde vandaag aan dat Paul Chapman is aangesteld als Chief Information Officer (CIO). Hij heeft 25 jaar ervaring in de IT-sector en zal verantwoordelijk zijn voor het ondersteunen van een breed portfolio aan IT-initiatieven die de meer dan 1200 werknemers wereldwijd en de klantenbestand van 47.000 organisaties moeten ondersteunen. Chapman, tot voor kort CIO van HP Software voor Hewlett-Packard Company (HP), heeft een indrukwekkende staat van dienst op het gebied van leiderschap bij het optimaliseren van zakelijke operaties en verhogen van de productiviteit van bedrijven met een internationaal personeelsbestand.

“Paul weet als geen ander hoe IT kan worden ingezet als een strategisch voordeel en groeistimulans en heeft op dit gebied gedurende zijn loopbaan bewezen over uitstekende leiderscapaciteiten te beschikken,” zegt Aaron Levie, medeoprichter en CEO van Box. “Zijn bewezen talent voor het bedenken van initiatieven die de bedrijfswaarde vergroten en medewerkers, klanten en partners ondersteunen, is cruciaal voor onze toekomst waarin we onze software verder willen ontwikkelen om bedrijven te helpen digitale organisaties te worden.”
“Elke organisatie in elke sector is continu op zoek naar nieuwe manieren om te werken. Dit biedt Box de mogelijkheid om het platform te worden dat bedrijven kiezen om hun werknemers productiever te maken en klanten en partners een verbeterde samenwerkingservaringen te bieden,” aldus Paul Chapman. “Ik ga me volledig richten op het opzetten van de zakelijke platforms en applicaties die het bedrijf verder moeten helpen groeien. Bovendien zal ik bijdragen aan de bestaande initiatieven om de manier waarop individuen en organisaties werken te transformeren.”
In zijn rol als CIO voor Box brengt Chapman een unieke kijk op IT-innovatie en een diepgaand begrip van technologische strategie en transformatie met zich mee. Als CIO van HP Software voor HP was Chapman verantwoordelijk voor de IT-organisatie die de ontwikkeling en oplevering van IT-oplossingen voor HP Software ondersteunt en voor het opstellen en beheren van de implementatie van de wereldwijde strategie van HP op het gebied van informatiebeheer, analyseplatformen, beheer van master-gegevens, standaarden voor enterprise-gegevens en gegevensservices.
Voordat hij bij HP in dienst kwam, was Chapman Vice President van Global Infrastructure en Cloud Operations en Vice President van Enterprise Applications bij VMware en heeft hij leidinggevende rollen bij Affymetrix en Sun Microsystems vervuld. Chapmans lange lijst met prestaties zijn het resultaat van een klantgerichte focus, aandacht voor teambuilding, solide opvattingen over programmabeheer en out-of-the-box-denken. Hij heeft een Bachelor of Science in computerwetenschappen van Filton Tech in het Verenigd Koninkrijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in