Ewals Cargo Care verlengt en verbreedt ICT outsourcingcontract met Cegeka

De internationale transport- en logistiekonderneming Ewals Cargo Care heeft zijn bestaande outsourcingcontract met Cegeka uitgebreid en voor drie jaar verlengd. Naast datacenterdiensten, gaat Cegeka de komende jaren ook firewall- en VPN-diensten leveren, evenals diverse web services. Daarbij zal de focus komen te liggen op de uitrol van nieuwe technologieën, waaronder cloud diensten van Microsoft, maar ook provisioning van de Citrix-omgeving van het bedrijf. Met het outsourcen van deze taken verwacht de logistiek dienstverlener kosten te besparen, de efficiency te verhogen en de TCO te verlagen.

Ewals Cargo Care werkt al sinds 2006 samen met Cegeka, in eerste instantie voor het outsourcen van het datacenterbeheer van het bedrijf in België. In de daarop volgende jaren is de samenwerking uitgebreid en heeft Cegeka andere infrastructuurtaken overgenomen, waaronder server- en werkplekbeheer, netwerk, telecom en beveiliging. Ook diverse bedrijfsapplicaties worden door Cegeka beheerd.
“De samenwerking met Cegeka bevalt ons zeer goed, omdat onze culturen uitstekend bij elkaar passen. Grote spelers bleken in het verleden niet om te kunnen gaan met veranderingen in langetermijnplanningen. Cegeka kan dat wel en heeft de afgelopen jaren bewezen een echte partner voor ons te zijn”, zegt Ton Bruil, Corporate ICT Manager bij Ewals Cargo Care. “De meeste leveranciers leveren een product en vervolgens moet je het zelf maar verder uitzoeken. Cegeka biedt als partner echt toegevoegde waarde, door met ons mee te denken over allerlei zaken die de efficiency en de beschikbaarheid van onze bedrijfssystemen verbeteren. Dat is voor ons erg waardevol.”
De rol van Cegeka wordt ook belangrijker vanwege het aansluiten van steeds meer internationale vestigingen op de centrale infrastructuur van Ewals Cargo Care. Daarbij helpt Cegeka bij het verder standaardiseren van de apparatuur en software binnen de organisatie. Verder speelt Cegeka een centrale rol in werkpleksupport bij Ewals Cargo Care.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in