Je smartphone mee op vakantie

De zomervakantie is echt begonnen met temperaturen van meer dan 30 graden. De stranden liggen vol, de Tour de France is op TV en de wachtrijen voor de ijsboer worden alleen maar langer. Tijd om je spullen te pakken, op vakantie te gaan en te genieten van je vrije tijd. Nu kun je ervoor kiezen om je smartphone thuis te laten omdat je jezelf wilt afzonder van thuis, maar je smartphone mee op vakantie nemen kan veel voordelen hebben. Smartrepair (URL: http://www.smart-repair.nl/) zet speciale voor iedereen met de zomer in z’n bol, vier tips op een rijtje om je smartphone optimaal te gebruiken in het buitenland.

1. Download thuis alles wat je nodig hebt

Internetten in het buitenland is helaas altijd nog duurder dan in hier in Nederland en de data valt meestal buiten je bundel. Om ervoor te zorgen dat je telefoonrekening niet gigantisch wordt, is het slim om thuis al zo veel mogelijk te downloaden. Wil je boeken lezen op je smartphone? Zet deze dan thuis al op je telefoon zodat je die niet in het buitenland nog hoeft te downloaden. Hetzelfde geldt voor muziek en films.

2. Zet je internet uit

Om er zeker van te zijn dat je telefoonrekening niet torenhoog wordt kun je het beste het internet op je telefoon uit zetten. Helemaal niet meer WhatsAppen of Facebook kán het gevolg zijn, maar dat is nergens voor nodig. Vaak zijn er in de stad of bij je hotel op camping ergens wel punten te vinden waar je (soms gratis) op het internet kunt. Bespaar een hoop geld door niet te veel data te verbruiken in het buitenland.

3. Download offline maps

Met de app offline maps, kun je offline gebruik maken van een kaarten-app en hoef je dus niet te verdwalen. Met de app kun je thuis selecteren voor welk gebied je een landkaart nodig hebt en vervolgens download je telefoon de kaart. Erg handig voor als je verdwaald bent in een grote stad en je hebt geen idee waar je heen moet.

4. Bescherm je telefoon

In het buitenland is je telefoon blootgesteld aan allerlei gevaren. Zo kan je telefoon snel oververhitten als je deze te lang in de zon laat liggen. Als toerist wordt je sneller bestolen wanneer je in een arm gebied je rijkdommen laat zien. Je telefoon kan vallen terwijl jij een bergwandeling maakt. Allerlei zaken waarvoor jij je telefoon moet beschermen. Natuurlijk geldt hetzelfde in Nederland, maar op vakantie blijkt men altijd wat minder voorzichtig te zijn. Is je telefoon ondanks deze tip toch kapot gegaan? Kom dan bij Smartrepair langs voor een reparatie bij een van onze vestigingen. Zo kunt u terecht bij ons voor een iPhone reparatie Den Bosch (URL: http://www.smart-repair.nl/iphone-reparatie-den-bosch/). Bij Smartrepair krijg je 12 maanden garantie op de reparatie en kun je langskomen zonder afspraak. Onze vakkundige monteurs repareren uw telefoon terwijl u wacht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in