Leasen van Internet of Things is een slimme investering

Wie wil er eigenaar zijn van apparatuur die nog voor het verstrijken van de afschrijvingstermijn al verouderd is? Eigendom is dan een beetje dom. Zeker in een omgeving waar het Internet of Things een belangrijke rol speelt. 

Het IoT ontwikkelt zich in rap tempo

Het Internet of Things bestaat uit apparaten die via het internet in contact staan met andere apparaten. De ontwikkelingen op dit gebied volgen elkaar snel op en de hoeveelheid apparaten groeit explosief. Hoe houd je dat als bedrijf beheersbaar?

Gebruik versus eigendom

Bijna iedereen kent het leasen van een wagenpark. Je betaalt voor het gebruik en niet voor het eigendom. Dezelfde oplossing bestaat ook voor digitale apparatuur. Want bedrijven moeten flexibel genoeg kunnen zijn om de laatste technologische ontwikkelingen te volgen en deze apparatuur te vervangen wanneer de business daarom vraagt.

Leasen heeft voordelen

De voordelen zijn dat investeringskosten worden omgebogen naar gebruikskosten, tijdrovende administratieve taken uit handen worden genomen en de de apparatuur aan het einde van de levensduur wordt gerecycled. Daarnaast houdt u via een online rapportagetool zicht op de activa en kosten. Wat bedrijven nodig hebben is een professional op het gebied van technologiemanagement en financiering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in