Symantec en Frost Data Capital bundelen krachten om startups in de wereld van cybersecurity te helpen

Symantec en Frost Data Capital gaan samenwerken om innovatie op het gebied van cybersecurity, big data en Internet of Things (IoT)-beveiliging te bevorderen, zo is vandaag bekendgemaakt. De twee bedrijven gaan onder andere startups helpen met het opbouwen van fondsen, resources en expertise. Bovendien krijgen deze startups toegang tot het Frost Data Capital’s ecosysteem van data-analyse en kunnen ze gebruik maken van hun uitgebreide kennis. Samen met Symantec krijgen ze de kans om te werken aan de meest complexe uitdagingen die het bedreigingslandschap van morgen vormgeven.

“We kijken met een nieuwe visie naar het stimuleren van innovatie in de markt. Met deze samenwerking kan Symantec ruwe ideeën en concepten transformeren in betekenisvolle cyberbedrijven”, aldus Jeff Scheel, SVP, Strategy, Alliances and Corporate Development bij Symantec. “Door samen te werken met Frost Data Capital creëren we een omgeving die uitstekend is voor het opzetten van disruptieve en innovatieve startups op het gebied van cybersecurity. Vooral in procesbeheer, in de automotive-industrie, gezondheidszorg en energie zijn gespecialiseerde vaardigheden van IoT-technologieën een vereiste”.

De twee partners gaan samen als incubator optreden om de volgende generatie cyberaanvallen, die gericht zijn op opkomende technologieën, te confronteren. Dit doen ze door maximaal tien bedrijven per jaar te helpen aan nieuwe beveiligings- en IoT-analysebedrijven. Frost Data Capital ondersteunt de incubator met ervaren ondernemers, innovatieve methodologieen en –processen en grondige expertise in big data-analyse, IoT, industrieën en gezondheidszorg.

“We zien een grote kans in de IoT-beveiligingsmarkt”, aldus John Vigouroux, managing partner en president van Frost Data Capital. “Wij zijn blij dat we gaan samenwerken met Symantec om geavanceerde en relevante beveiligingsanalyse-oplossingen snel op de markt te brengen en om de volgende generatie cyberaanvallen op bedrijfsnetwerken te voorkomen. Symantec heeft beveiligingstechnologie van wereldklasse, wereldwijde aanwezigheid en strategische relaties die van cruciaal belang zullen zijn voor het lanceren van deze startups”.

Recent onderzoek van Symantec toont aan dat cybercriminelen aanvallen gebruiken waarop bedrijven niet kunnen anticiperen omdat ze dat inzicht missen. Bovendien maken cybercriminelen steeds vaker gebruik van legitieme technologie, zoals bedrijfssoftware, zakelijke managementtools en connected devices voor het uitvoeren van hun cyberaanvallen.

“We hebben nieuwe manieren nodig om bedrijven te beschermen tegen gerichte cyberaanvallen en startups gaan deze uitdaging aan”, schreven Tyler Shields, Jennie Duong en Rick Holland in een rapport van Forrester Research. “CISO’s hebben een kans om een meer proactieve houding aan te nemen in het samenwerken met startende bedrijven door hun technologische routekaarten te verbeteren en beveiligingsbehoeften te communiceren”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in