Technologie van BT zorgt voor betere prestaties Williams Martini Racing

De eerste resultaten van BT’s samenwerking met Williams Martini Racing laten zien hoe technologie van BT helpt de prestaties van het Williams Martini Racing team te verbeteren. BT’s technologie helpt de prestaties van raceauto’s te verbeteren door real-time data-analyse van pitsstops, versnelde analyse van racevideo’s, verbeterde applicatieprestaties en real-time telemetrie. Hierbij wordt data vanuit de wagen naar de pits gestuurd, geanalyseerd en zijn eventuele fouten direct op te lossen. De video van deze case studie is te bekijken via www.bt.com/williams.

Het Williams Martini Racing Team vertrouwt op BT om het raceteam vanaf de circuits overal ter wereld te verbinden met het Race Operations Center in Grove, Oxfordshire (UK). Omdat elke race tussen de 60 en 80 GB aan ruwe data oplevert die in real-time en op een veilige manier verstuurd en geanalyseerd moet worden, is een veilige en snelle verbinding van cruciaal belang. BT’s wereldwijde netwerk levert vanaf ieder circuit een snelle verbinding van 100 MBps. Ingenieurs op het circuit en in de Grove Race Operations Room kunnen de prestaties van de auto’s optimaliseren door grote hoeveelheden data te delen en analyseren. Daarmee kunnen zij aanpassingen doorvoeren zodat de prestaties van de auto’s verbeteren tijdens trainingen, kwalificatiewedstrijden en de race zelf.

De nieuwe netwerkinfrastructuur is verder geoptimaliseerd door de inzet van acceleratie-mogelijkheden die vertragingsproblemen verminderen wanneer de teams communiceren met het controlecentrum in Engeland.
Claire Williams, Deputy Team Principal en Commercial Director bij Williams Martini Racing: “De connectiviteit die BT ons biedt maakt het voor onze ingenieurs mogelijk om veel sneller en nauwer samen te werken. Door de inzet van technologie die ons een tiende, honderdste of duizendste van een seconde bespaart en zo helpt het gat kleiner te maken en onze prestaties verbeteren, heeft BT al een heel belangrijke rol gespeeld in onze transformatie.”
Graeme Hackland, CIO Williams Martini Racing: “Onmiddellijke communicatiemogelijkheden zorgden meteen voor een grote stap vooruit. BT heeft ons een veilige verbinding gegeven vanuit elk racecircuit op aarde naar de fabriek in Grove. Het advies en de begeleiding van BT met betrekking tot uitdagingen in het gehele IT-landschap, met social, mobile, analytics en cloud, waar data op te slaan en te beveiligen, is van onschatbare waarde geweest. Het is voor Williams erg belangrijk gebruik te kunnen maken en te profiteren van BT’s technologie en innovatie.”
Gavin Patterson, CEO van BT Group: “Deze samenwerking gaat over het creëren van mogelijkheden. Het gaat uiteindelijk om de mensen en om ervoor te zorgen dat Williams zo goed mogelijk kan presteren. Sinds de aankondiging van onze samenwerking in maart hebben onze specialisten voor Williams overal ter wereld onder hoge tijdsdruk snelle, robuuste en zeer goed beveiligde netwerkdiensten geïnstalleerd. We werken nauw samen met het team en delen hun passie voor het leveren van zo goed mogelijk prestaties. Onze technologie wordt nu in praktijk gebracht onder de meest veeleisende omstandigheden.”
Williams is één van de meest succesvolle en bekendste Formule 1 teams ter wereld. Het team staat bekend als één van de meest duurzame en succesvolle organisaties in de sport en behoort al sinds 1960 tot de top van de motorsport. Williams heeft zestien Formule 1 wereldtitels: negen Constructor’s Championships in samenwerking met Cosworth, Honda en Renault en zeven Drivers’ Championships met Alan Jones, Keke Rosberg, Nelson Piquet, Nigel Mansell, Alain Prost, Damon Hill en Jacques Villeneuve. Het aantal prijzen van het team staat inmiddels op 114 overwinningen, 306 podiumplaatsen en 128 pole positions.
Het Williams team is enorm gegroeid sinds 1977. Wat begon als een team van 17 mensen, groeide uit tot een bedrijf met meer dan 600 medewerkers op hun technologiecampus in Oxfordshire.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in