Tim Cook: ‘recordaantal Android-gebruikers overgestapt naar iPhone’

Gisteren kondigde Apple aan het afgelopen kwartaal 47,5 miljoen iPhones te hebben verkocht. In de conference call die later begon liet CEO Tim Cook weten dat een recordaantal Android-gebruikers is overgestapt naar iPhone. Bij eerdere kwartaalresultaten sprak Cook al van een hoog aantal ‘switchers’, maar het aantal is in de maanden april, mei en juni nog nooit zo hoog geweest.

Tim Cook deelde geen exacte cijfers mee, maar zei simpelweg dat een recordaantal mensen de switch hebben gemaakt van Android naar iOS. Hierdoor is het dus wel onduidelijk waar de gegevens op gebaseerd zijn. Het aantal overstappers is gegroeid, en flink ook. Daar gaat het om.
Apple maakt het steeds eenvoudiger om over te stappen van Android naar de iPhone. Zo kondigde het in juni nog aan dat er met iOS 9 een speciale applicatie genaamd ‘Move to iOS’ komt (zie foto). Dankzij de app zet je al je contacten, berichten, foto’s en video’s, je bladwijzers, mailaccounts, agenda’s en nog veel meer draadloos over van je Android smartphone naar je nieuwe iPhone. Daarnaast verschijnen alle gratis Android-apps die ook beschikbaar zijn voor iOS als suggesties in de App Store. Betaalde apps worden op je wenslijst gezet. 
Niet alleen dat trekt een hoop Android-gebruikers het Apple-kamp in. De iPhone 6 en 6 Plus hebben ongetwijfeld het grootste verschil gemaakt. Tot voor de komst van deze toestellen was één van de meest gehoorde klachten dat het scherm van de iPhone te klein was met een diameter van 4 inch. Toen Apple eindelijk met een 4,7-inch en 5,5-inch iPhone kwam is dat probleem eindelijk weggewerkt. Het bedrijf zag ineens een stormvloed aan kopers die van het concurrerende mobiele besturingssysteem kwamen. In het eerste kwartaal van 2015 verkocht Apple dan ook ruim 74 miljoen iPhones. Er zijn nog steeds dingen die het voor sommige Android-gebruikers lastig maken over te stappen, zoals de lage schermresolutie (ten opzichte van de concurrentie), het werkgeheugen dat nog altijd blijft steken op 1 GB en de camera met ‘maar’ 8 megapixels. Maar ook dat gaat binnenkort veranderen beweren verschillende bronnen. De iPhone 6s krijgt naar verluidt een hogere resolutie, 2 GB aan werkgeheugen en een 12 megapixel camera. Dit, samen met een hoop andere technologische innovatie. Daarnaast heeft Apple volgens een gerucht 90 miljoen orders geplaatst voor het nieuwe toestel.

Overigens is het ook belangrijk te vermelden dat CEO Tim Cook al eens heeft gezegd dat het aantal upgraders – de mensen die van een oudere iPhone naar een nieuwe gaan – juist lager is geweest. En omdat er nog steeds mensen zijn met een Android-toestel die van plan zijn een iPhone te gaan kopen, betekent dit dat het best eens mogelijk kan zijn dat Apple meer iPhones gaat verkopen zodra het nieuwe model is gelanceerd. Immers, je hebt dan zowel de upgraders als de switchers.

Tom de Beer | hoofdredacteur
Techblogger en Apple-fan in hart en nieren, student Medewerker Beheer ICT met passie voor netwerken, en altijd bereid kennis en ervaring op te doen. Tevens gecertificeerd Microsoft Office Specialist Master en Microsoft Technology Associate, taalfanaat en enorme fan van Lady Gaga.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in