Word jij afgeleid door je smartphone?

De smartphone is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Het lijkt wel of de telefoon vastgeplakt zit aan je hand. Het wordt dan ook overal voor gebruikt. We willen via de telefoon meteen het laatste nieuws lezen, up-to-date blijven van het sociale leven van anderen en die foto’s van vannacht meteen terug zien. De telefoon ligt op tafel als je uit eten bent, op je werk check je regelmatig of je een appje hebt gehad en op het station is onze blik vastgeroest aan het kleine beeldscherm. Bij ieder moment van verveling – of mogelijke verveling – wordt er op de telefoon gekeken. En dat is volgens onderzoekers van Microsoft een probleem. Het blijkt dat door de komst van onder andere de smartphone, mensen zich niet langer dan acht seconden kunnen concentreren.

Het onderzoek van Microsoft

Meer dan 2000 Canadezen hebben meegewerkt aan het onderzoek van Microsoft en het blijkt dat het concentratievermogen van de mens afneemt. De gemiddelde tijd tot we afgeleid zijn is acht seconden. Dit is nog minder lang dan het concentratievermogen van een goudvis! Vooral jongeren hadden moeite om geconcentreerd te blijven en gaven aan snel afgeleid te worden door media, technologie en beeldschermen.

Mensen worden beter in multitasking

Moet je je smartphone nu dumpen? Gelukkig niet! Het blijkt namelijk ook zo te zijn dat mensen beter zijn geworden in multitasking. Vooral het gebruik van twee schermen verbetert je geheugen. Dus een appje sturen terwijl je een film aan het kijken bent, kan gewoon zonder problemen. Ben je in gezelschap? Dan kan het door anderen als vervelend worden ervaren wanneer je steeds met je smartphone bezig bent. Laat het multitasking in dit geval even zitten.
Er zit echter wel een nadeel aan het vaak bezig zijn met je telefoon. Het kost je namelijk veel beltegoed en mobiel internet. Het kan dan zomaar zijn dat het op raakt en je niet meer kunt bellen, appen of internetten. Op Beltegoed.nl kun je jouw tegoed snel opwaarderen waar en wanneer het jou uitkomt. Zo kun je binnen no-time je smartphone weer gebruiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in