Zurich Insurance Group kiest BT als wereldwijde netwerkleverancier

BT kondigt vandaag een zesjarig wereldwijd communicatie- en netwerkcontract aan met Zurich Insurance Group (Zurich). De overeenkomst helpt de verzekeringsgroep zijn IT-infrastructuur te transformeren en levert naar verwachting verhoogde netwerkprestaties en verbeterde audio- en video-mogelijkheden voor klanten en medewerkers.

Met deze overeenkomst versterkt, moderniseert en beheert BT de wereldwijde communicatie-infrastructuur van Zurich en worden de activiteiten van de verzekeraar in 49 landen ondersteund. Het contract omvat internetconnectiviteit, wereldwijd wide area networking (WAN), local area networking (LAN), IP-telefonie en zakelijke spraakdiensten. Het technologisch ondersteunen van Zurich’s wereldwijde klantcontactcentra valt ook onder de overeenkomst.
BT zal Zurich ook voorzien van hoogwaardige audioconferencingdiensten, gebruikmakend van de high definition BT MeetMe met Dolby Voice dienst. BT neemt ook het beheer van de wereldwijde videoconferencingsystemen voor zijn rekening.
Robert Dickie, Chief Operations & Technology Officer, Zurich Insurance Group: “Dit is een belangrijke overeenkomst voor Zurich en cruciaal voor onze IT & Operations transformatie.
Het heeft grote voordelen om samen te werken met een echt internationaal bedrijf. Zo biedt het werken met één aanbieder ons grotere flexibiliteit en efficiency.”
Met BT IP Connect – wereldwijd een van de grootste internationale virtual private network-diensten, die spraak, video en data laat samenkomen op één enkel IP netwerk – levert BT connectiviteit met hoge bandbreedte aan verschillende locaties in de wereld, inclusief Zurich’s belangrijkste datacenters.
Luis Alvarez, chief executive, BT Global Services: “Zurich vertrouwt BT het beheer toe van zijn communicatienetwerk, omdat wij begrijpen dat het cruciaal is voor internationale bedrijven om lokale dienstverlening te kunnen bieden, ongeacht waar de klant zich bevindt. Zurich’s nieuwe netwerk creëert de basis voor medewerkers om wereldwijd naadloos samen te werken en maakt het ze mogelijk om toegang te krijgen tot een groeiend aantal zakelijke applicaties en diensten.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in