Apple en Cisco gaan samenwerken om zakelijke netwerkdiensten iOS te optimaliseren

De bedrijven Apple en Cisco gaan samenwerken om hun zakelijke netwerkdiensten flink te optimaliseren voor iOS. Dat hebben de bedrijven vanavond bevestigd in een persbericht, nadat Apple-CEO Tim Cook bij Cisco’s John Chambers op het podium verscheen tijdens het GSX-event in Las Vegas.

De bedrijven gaan tijdens deze samenwerking zorgen dat de werking van Cisco’s netwerkapparatuur afgestemd is op de componenten van de iPhone en iPad, en de functionaliteit in iOS. Voice- en videodiensten van Cisco zullen ook zodanig worden aangepast dat het op iOS beter dan ooit werkt. Hierdoor moeten zakelijke gebruikers uiteindelijk naadloos kunnen schakelen tussen de vaste telefoon op hun bureau en hun iPhone. 
Cook reageerde uiteraard met een statement:

“iOS is ’s werelds beste mobiele platform, en bijna ieder bedrijf uit de Fortune 500 en Global 500 heeft iOS tegenwoordig in het midden van hun mobiele strategie”, aldus de CEO. “iPhone en iPad zijn de meest essentiële tools geworden voor de moderne werkplek and veranderen de manier waarop werk gedaan wordt. Samen met Cisco, denken we dat we bedrijven de tools kunnen bieden om de potentie van iOS tot zijn maximum te brengen en werknemers nog productiever helpen te worden door het gebruik van de apparaten waar ze al van houden”

John Chambers, CEO van Cisco nam ook de moeite zijn zegje te doen:

“95% van de bedrijven van de Fortune 500 vertrouwen op Cisco Collaboration en Cisco-netwerken om hun teams nog productiever helpen te worden”, zo liet Chambers weten. “Door middel van deze techniek en ‘go-to-market’-partnerschap, bieden we onze gezamelijke klanten de mogelijkheid naadloos die fantastische Cisco-omgeving uit te breiden naar hun favoriete iOS-apparaten. Samen gaan we onze teams helpen nog hogere niveaus van productiviteit en effectiviteit te leveren.”

Het is niet de eerste keer dat Apple een dergelijke samenwerking aan gaat. Ruim een jaar geleden kondigde het bedrijf nog met IBM in zee te gaan om mobiele applicaties voor de zakelijke markt te ontwikkelen. Inmiddels zijn ze al erg ver gekomen en IBM heeft veel apps beschikbaar gesteld de afgelopen tijd. 
Apple is momenteel hard aan het werk om de zakelijke markt te veroveren, dat is duidelijk. Zeker met deze nieuwe samenwerking.

Tom de Beer | hoofdredacteur
Techblogger en Apple-fan in hart en nieren, student Medewerker Beheer ICT met passie voor netwerken, en altijd bereid kennis en ervaring op te doen. Tevens gecertificeerd Microsoft Office Specialist Master en Microsoft Technology Associate, taalfanaat en enorme fan van Lady Gaga.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in