Avebe kiest Cegeka als ICT-partner

Avebe is een wereldwijd opererende onderneming die producten levert op basis van aardappelzetmeel en aardappeleiwit. Avebe heeft Cegeka gekozen als ICT-partner voor de vernieuwing van de werkplekinfrastructuur en de bijbehorende back-end infrastructuur. Avebe maakt de keuze voor de publieke cloud gebaseerd op Microsoft Azure, waarbij dit wordt ingericht volgens het principe ‘cloud waar het kan, lokaal waar het moet’.

Met een keuze voor de nieuwe werkplek wil Avebe de eindgebruikerservaring verbeteren. De nieuwe werkplekomgeving zal de gebruiker een tijd-, plaats- en device onafhankelijke werkplekomgeving aanbieden die eenvoudig in gebruik is. Daarnaast zal de nieuwe werkplek selfservice-mogelijkheden bieden via een portaal. Avebe hecht daarbij veel waarde aan een contractvorm waarbij alleen het daadwerkelijke gebruik wordt gefactureerd.
Om aan de wensen en eisen van medewerkers te kunnen voldoen heeft Avebe gekozen voor de Cloud Portal Workspace oplossing van Cegeka. Het is een moderne online werkomgeving die is gebouwd op het Microsoft Office 365 en Microsoft Azure platform. Hierbij worden applicaties en informatie gecombineerd om medewerkers vanuit de cloud een optimale werkplek te bieden.
Avebe heeft voor Windows 10 devices gekozen voor het benaderen van de werkomgeving om in een moderne en toekomst vaste oplossing te voorzien. Als onderdeel van de Cloud Portal Workspace wordt het beheer van alle endpoints met Microsoft Intune uitgevoerd. Dit biedt de flexibiliteit om wereldwijd apparatuur, die niet door Avebe geleverd is, op te nemen in het bedrijfsnetwerk. Niet alleen zorgt dit voor keuzevrijheid voor de medewerkers, maar het neemt ook het hele proces rondom de uitgifte van apparatuur weg zonder in te boeten op veiligheid. Tot slot wordt ook de back-end infrastructuur van Avebe gemigreerd naar het Microsoft Azure platform. Dit past bij de visie van Avebe: ‘cloud waar het kan en lokaal waar het moet’.
Avebe was op zoek naar een ICT-partner die flexibel kan omgaan met de wensen en eisen van Avebe en kwam uit bij Cegeka. “We waren op zoek naar een partner die flexibiliteit biedt, zowel in het contract als afrekenmodel (PxQ)”, zegt Jilt Bakkes, IT Director bij Avebe. “Cegeka heeft daarin goed met ons meegedacht, waarbij het ‘pay per use’ principe wordt gehanteerd. Cegeka is bovendien in staat om vanuit één organisatie zowel het volledige project uit te voeren als specifieke beheerdiensten te leveren. Als Microsoft Azure Cloud Platform partner biedt Cegeka ons tevens een oplossing die goed aansluit bij onze visie. Wij hebben dan ook het volste vertrouwen in deze samenwerking en de gekozen nieuwe werkplekinfrastructuur”.
De nieuwe infrastructuur zal gedeeltelijk door Avebe worden beheerd en deels door Cegeka. Cegeka voert deze remote managed services activiteiten uit vanuit het Cegeka Global Managed Service Center in Roemenië. Deze dienstverlening zal na de realisatie van de nieuwe omgeving worden opgestart.
Sander Lochtenberg, Director Solutions & Projects van Cegeka Nederland: “We zijn blij dat we het vertrouwen hebben gekregen om dit innovatieve project succesvol uit te voeren. In dit project zie je een mooie combinatie van onze dienstverlening in het uitvoeren van een op de cloud gebaseerd project en het beheren van deze omgeving”.
Avebe heeft zich in de formulering en uitvoering van de IT Sourcing Strategie laten begeleiden door Robert van Zanten van Agility Management en wist de selectie en contractafwikkeling binnen drie maanden af te ronden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in