Box benoemt Jeetu Patel als SVP voor Platform en Chief Strategy Officer

Box (NYSE: BOX) heeft vandaag aangekondigd dat Jeetu Patel is benoemd tot Senior Vice President voor Platform en Chief Strategy Officer (CSO). Patel zal verantwoording afleggen aan Aaron Levie, mede-oprichter en Chief Executive Officer (CEO) van Box, waarbij hij leiding zal geven aan de platformorganisatie van Box door de strategie en relaties te ontwikkelen. De zakelijke ontwikkelingsorganisatie van Box blijft onder leiding van Villi Iltchev, Senior Vice President van Zakelijke Ontwikkeling, die rapporteert aan Patel.

Patel heeft meer dan 20 jaar ervaring in Enterprise Information Technology en werkte tot voor kort bij EMC, waar hij General Manager en Chief Executive Officer was van hun business unit Syncplicity. Eerder bekleedde hij diverse leidinggevende functies in de Information Intelligence Group van EMC, waaronder Chief Marketing Officer, Chief Strategy Officer en Chief Technology Officer. Voordat Patel bij EMC ging werken, was hij voorzitter van Doculabs, een onderzoeks- en adviesbureau gericht op samenwerking en contentmanagement in diverse sectoren, waaronder financiële diensten, verzekeringen, energie, productie en biowetenschappen.
“Het Box-platform is de volgende belangrijke groeimogelijkheid voor Box”, aldus Aaron Levie, medeoprichter en CEO van Box. “Box breidt haar platformactiviteiten uit en Jeetu’s uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van Enterprise Content Management en samenwerking maakt hem een ideale leider.”
“Box heeft contentmanagement in de cloud naar een ander niveau getild. Het vermogen van Box om een evenwicht te vinden tussen de behoefte van eindgebruikers aan een gebruiksvriendelijke ervaring enerzijds, en professionele technologie en beveiliging anderzijds, is ongekend”, aldus Jeetu Patel, de nieuwe SVP voor Platform en Chief Strategy Officer van Box. “Het Box-platform heeft de potentie om een enorm succes te worden en externe ontwikkelaars en Box-klanten te helpen bij het creëren van unieke digitale ervaringen. Honderden miljoenen mensen over de hele wereld zouden hiervan kunnen profiteren.”
Het Box-platform is gegroeid en heeft vandaag de dag bijna 50.000 ontwikkelaars. Het platform verwerkt per maand meer dan 4,5 miljard externe API-aanroepen. In april 2015 waren er meer dan duizend ontwikkelaars aanwezig op Box Dev – het tweede jaarlijkse ontwikkelaarscongres van Box – om meer te weten te komen over de platformvisie en -strategie van Box. Tijdens het congres kondigde Box de Box Developer Edition aan: een compleet nieuwe manier om te ontwikkelen met Box als basis en gebruik te maken van alle belangrijke professionele functionaliteiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in