IDF 2015: Intel biedt ontwikkelaars nieuwe kansen in een connected world

Tijdens zijn openingstoespraak op het Intel Developer Forum (IDF) gaf Brian Krzanich, CEO van Intel, details vrij van nieuwe producten, tools en programma’s die de steeds grotere verwevenheid van computers in het dagelijks leven ondersteunen. Daarnaast beschreef hij de trends op uiteenlopende terreinen die voor ontwikkelaars nieuwe kansen creëren.

Krzanich zei dat computertechnologie steeds persoonlijker begint te worden en vrijwel alle aspecten van ons leven raakt. “Computers staan op onze bureaus, zitten in onze tassen en in onze kleding, staan in onze huizen en worden steeds vaker op onze lichamen gedragen. Ze worden niet alleen steeds slimmer en staan met steeds meer andere apparaten in verbinding, maar ze worden ook zintuiglijker en daardoor een extensie van onszelf.”

Rondom Intel ontstaat een ecosysteem dat wil profiteren van deze nieuwe kansen voor computertechnologie. Krzanich ging in op veel van de essentiële producten, technologieën en gereedschappen van het bedrijf waarmee ontwikkelaars unieke gebruikerservaringen kunnen creëren. Zo noemde hij een aantal updates van de Intel RealSense-technologie, waarmee dieptegevoeligheid naar meer apparaten en applicaties gebracht kan worden. Ook annonceerde hij nieuwe samenwerkingsverbanden om het Internet of Things (IoT) beter te beveiligen.
Daarnaast maakte Krzanich melding van nieuwe programma’s en toolkits waarmee ontwikkelaars industriële IoT-oplossingen sneller naar de markt kunnen brengen. Voor de snel groeiende en zeer gepersonaliseerde wereld van wearable computers annonceerde hij updates van de Intel Curie-module en maakte hij bekend dat er een nieuwe reality-competitie wordt opgezet die luistert naar de naam ‘America’s Greatest Makers’. Deze wordt georganiseerd door Mark Burnett, CEO van United Artists Media Group. Deze competitie zal worden uitgezonden op de toonaangevende netwerken en andere outlets van Turner Broadcasting.
Het is gebruikelijk dat Intel elk jaar tijdens de IDF zijn visie op de toekomst van technologische vernieuwing deelt met de ontwikkelaars en partners die die nieuwe producten gaan ontwerpen en fabriceren. Hieronder wordt deze visie toegelicht.

Hoogtepunten IDF 2015

  • Intel RealSense-technologie komt beschikbaar op een brede reeks platforms, wat ontwikkelaars meer kansen biedt om nieuwe dieptegevoelige hardware en software te ontwikkelen. Behalve op Windows en Android kan de RealSense-technologie ook gebruikt worden op Mac OS X, ROS, Linux, Scratch, Unity, XSplit, OBS, Structure SDK, OSVR, Unreal Engine 4 en Google’s Project Tango. Daarnaast hebben ontwikkelaars, onder meer van Razer, XSplit en Savioke, nieuwe platforms, randapparatuur en andere oplossingen aangekondigd die gebaseerd zijn op de Intel RealSense-technologie.
  • In samenwerking met Google verbetert Intel de dieptegevoeligheid van mobiele apparatuur door Google Project Tango en Intel RealSense-technologie te integreren in een Android smartphone developer kit. De Intel RealSense Smartphone ontwikkelkit met Google’s Project Tango opent nieuwe mogelijkheden, waaronder indoor navigatie en het aanleren van een omgeving, virtuele werkelijkheid, 3D-scanning en meer. De ontwikkelkit zal tegen het einde van het jaar aan een select gezelschap Android-ontwikkelaars beschikbaar worden gesteld.
  • Intel werkt samen met Mark Burnetts United Artists Media Group en Turner Broadcasting om een reality-wedstrijd te organiseren onder de naam ‘America’s Greatest Makers’. Deze zal in de eerste helft van 2016 in première gaan en presenteert uitvinders en ontwikkelaars, die meedingen naar de hoofdprijs van 1 miljoen dollar, door wearable technologie en slimme connected consumentenapparaten te ontwikkelen die gebouwd zijn rondom de Intel Curie-module.
  • Intel introduceert de Intel Optane-technologie, die is gebaseerd op het revolutionaire 3D XPoint non-volatile geheugen. Samen met Intels geavanceerde memory-controller, interface-hardware en software maakt dit de weg vrij voor enorme prestatieverbeteringen in een brede reeks op handen zijnde producten. Intel Optane-technologie zal als eerste in 2016 op de markt verschijnen in een nieuwe lijn robuuste en snelle Intel SSD’s. Deze nieuwe klasse geheugentechnologie zal ook het hart vormen van een nieuwe lijn Intel DIMM’s die ontworpen is voor datacentra van de volgende generatie.
  • De Fossil Group toonde drie nieuwe op Intel-technologie gebaseerde producten die het resultaat zijn van de samenwerking met Intel op het gebied van wearables. Het gaat onder meer om een connected horloge waarop Android Wear draait. De producten zullen in het vierde kwartaal van dit jaar leverbaar zijn.
  • Intel kondigt een nieuw softwareplatform aan dat speciaal voor de Intel Curie-module is ontwikkeld. Het omvat alle hardware, firmware, software en applicaties die voor een uiteenlopende reeks apparaten benodigd zijn. Intel IQ Software Kits zullen toekomstige versies van dit platform ondersteunen.
  • Intels Enhanced Privacy Identification-technologie (EPID) zal worden geïmplementeerd door toonaangevende fabrikanten van IoT-sensors en microcontrollers, waaronder Atmel en Microchip. Doel hiervan is om de steeds slimmere en steeds meer verbonden wereld beter te beveiligen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in