iOS 8 op 86% van alle iPhones, iPads en iPods geïnstalleerd

De huidige versie van het besturingssysteem van de iPhone, iPad en iPod touch, iOS 8, staat op 86% van alle apparaten. Dat meldt de App Store-pagina op Apple’s ontwikkelaarssite. Met iOS 9 in het vooruitzicht stopt hoogstwaarschijnlijke de adoptie van iOS 8. Zeker omdat de release van de volgende major-update al over een paar weken is.

De release van iOS 8 verliep niet bepaald vlekkeloos. Veel gebruikers klaagden over de slechte prestaties en hoeveel ruimte er nodig was om het te kunnen installeren. Dit vormde voor hen een enorm struikelblok. Zeker voor gebruikers van een iPhone 4s, iPad 2, iPad mini 1 of vijfde generatie iPod touch. Of voor mensen met een iPhone, iPad of iPod touch met slechts 16 GB of zelfs maar 8 GB aan opslagruimte.

iOS 9 lost veel van dit soort problemen op. Zo zal de grootte van het update-bestand niet meer 4,58 GB zijn, maar 1,3 GB. En apps zullen dankzij App Thinning minder ruimte in beslag nemen. Tot slot wordt de performance verbeterd op alle apparaten, evenals de batterijduur. Dit moet gebruikers overhalen om te upgraden.

De nieuwe versie wordt op dezelfde apparaten ondersteund als iOS 8. Dat houdt in, de iPhone 4s en nieuwer, iPad 2 en nieuwer, iPad mini en nieuwer en de vijfde generatie iPod touch en nieuwer. Vanzelfsprekend zullen de nieuwe iPhones, welke naar verwachting ongeveer gelijk met iOS 9 uitgebracht worden, de nieuwe versie voorgeïnstalleerd krijgen. Die hoef je dus niet meer te upgraden.

Tom de Beer | hoofdredacteur
Techblogger en Apple-fan in hart en nieren, student Medewerker Beheer ICT met passie voor netwerken, en altijd bereid kennis en ervaring op te doen. Tevens gecertificeerd Microsoft Office Specialist Master en Microsoft Technology Associate, taalfanaat en enorme fan van Lady Gaga.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in