Orange Business Services helpt Marine Harvest om door middel van gestroomlijnde wereldwijde infrastructuur de visproductie op verschillende plekken te verbeteren

De grootste producent van gekweekte zalm wereldwijd, namelijk Marine Harvest uit Noorwegen, neemt het heft in handen om de IT-strategie om te gooien, zodat internationale groei sneller op gang komt. Orange Business Services wordt daarbij als partner ingezet. Het vijfjarig contract ter waarde van zo’n 12 miljoen dollar, dekt de levering en het beheer van de wereldwijde infrastructuur, om collaboratie en productie te ondersteunen. Dit in 22 landen waar operations gevestigd is en verkoopkantoren in meer dan 50 markten.

Marine Harvest is marktleider op het gebied van zeevruchten en produceert zo’n 20% van de gekweekte zalm wereldwijd. De zalmkweek- en visverwerkingsactiviteiten vinden plaats in afgelegen gebieden in Canada, Chili, de Faeröer, Ierland, Noorwegen en Schotland. Betrouwbaarheid van het netwerk is cruciaal voor de bedrijfsvoering van Marine Harvest. Als het netwerk faalt, houdt de productie namelijk binnen 20 minuten op. Het bedrijf wil de betrouwbaarheid van het netwerk verbeteren door de IT-infrastructuur bij één partij te outsourcen en vanaf alle locaties, toegang kunnen bieden tot gegevens die noodzakelijk zijn om te kunnen functioneren. Dit in alle stadia van de levenscyclus van de visproductie.
De oplossing van Orange Business Services vervangt diverse legacy-netwerken van verschillende leveranciers en biedt een betrouwbaar platform dat ook nog eens toekomstbestendig is. De beheerde WAN met onder andere draadloos connectiviteit, bedient vier categorieën qua locaties, met ieder een gestandaardiseerde netwerkarchitectuur en SLA. De oplossing behelst veel verschillende soorten mogelijkheden om bedrijfsvoering zoals mobiliteit met Business Everywhere Smart en applicatieprestaties met Network Boost te ondersteunen, ongeacht de afstand. Ook wordt een volledige op cloud gebaseerde video-omgeving geïntegreerd met 45 high-definition- (HD) eindpunten. Betrouwbare videodiensten zijn belangrijk voor Marine Harvest, want ze worden ingezet om de productie te monitoren en voor de wekelijkse rapportagevergaderingen. 
“Visfokkerij lijkt aan de oppervlakte weinig van doen te hebben met innovatieve technologie, maar om wereldwijd marktleider te worden en te blijven, moeten wij doorlopend data in iedere fase van de waardeketen bij zeevruchten monitoren. Ook moeten wij onze productiestromen zo efficiënt mogelijk inrichten. Ons concurrentievoordeel wordt versterkt door Orange als vertrouwenspartner en het veilige en krachtige platform, om zo internationale groei aan te jagen,” zegt Merethe Johansen, global WAN manager Marine Harvest.
“We zijn trots dat wij een state-of-the-art netwerkoplossing aan een marktleider en voorloper op technologisch vlak zoals Marine Harvest kunnen leveren. Doordat wij ‘s werelds grootste naadloze netwerkoplossing voor spraak en data bieden en ervaren lokale teams over de hele wereld hebben zitten, zijn wij in staat om garant te staan voor een betrouwbare infrastructuur, waarmee wij de groeistrategie van Marine Harvest ondersteunen,” zegt Anne-Sophie Lotgering, senior vice president, Europe, Russia & CIS Orange Business Services. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in