Ga verstandig op reis met handige apps voor onderweg

Een succesvolle reis met de auto vergt enige voorbereiding. Zo dien je bijvoorbeeld je reisdocumenten te regelen, je auto reisklaar te maken en de verkeersprognose te bekijken. Wil je bovendien je smartphone of tablet meenemen? Ook dan geldt dat je vooraf het een en ander moet organiseren. Je smartphone of tablet dient niet alleen volledig opgeladen te zijn, het is ook aan te raden een bundel af te sluiten. Hiermee voorkom je een hoge rekening in de brievenbus bij terugkomst. Dat is nog niet alles: bedenk van tevoren ook goed welke apps je wilt gebruiken. Wijkopenautos.nl, een website die online auto’s inkoopt, brengt je op gang door een overzicht te geven van de meest praktische apps voor onderweg.

Je route plannen

Thuis je route plannen met behulp van een kaart is al lang verleden tijd. Tegenwoordig plan jij je reis met een app als ViaMichelin. Naast suggesties voor de snelste routes, krijg je bovendien advies over restaurants en hotels langs de snelweg.

Nooit meer iets vergeten

Ben jij iemand die, nadat je eindelijk op de plek van bestemming bent gearriveerd, er altijd achterkomt dat je bijvoorbeeld de campingstoelen, het koffiezetapparaat of je tandenborstel vergeten bent? Je zult je verbazen hoe vaak dit bij reizigers voorvalt, vandaar ook de nuttige app Packing Pro. Deze app voorziet je van een zogenaamde inpaklijst, zodat jij nooit meer je hart vast hoeft te houden bij het openen van je bagage.

Slapen doe je in een bed

Ga je niet kamperen met de caravan, maar ben je onderweg naar een hotel? Dan zul je ook tijdens de reis ergens moeten overnachten. In plaats van in de auto slapen, kun je nu ook de app Booking.com raadplegen om te zien hoeveel kamers er bij jou in de buurt vrij zijn en kun je er tevens meteen een boeken.

Houd je kinderen rustig en zoet

Neem je de kinderen mee op reis? Dan kun je veel gezeur in de auto voorkomen als je de kinderen vermaakt op de achterbank. Een prima zoethoudertje, naast de klassieke raamstickers, is Tozzle, een app waarmee kinderen zich moeten concentreren door onder andere puzzels te maken.

Kruip in de huid van een fotograaf

De herinneringen aan je reis leg je natuurlijk vast aan de hand van een camera. Ben jij niet in het bezit van een supersonische spiegelreflexcamera, maar wil je toch indruk maken met je foto’s? Pro HDR is een app die ervoor zorgt dat je meer controle krijgt over de belichting en de focus. Zo doe je nauwelijks onder voor een professional.
Omdat een goed begin het halve werk is, leg jij je smartphone of tablet voor je reis aan de adapter en zorg je ervoor dat alle handige apps gedownload zijn. Wil je nog meer applicaties voor op reis ontdekken? Zie dan hier alle apps voor onderweg en haal nog meer uit je app store!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in