iOS 9 installatie en meer!

185
De iPhone 6s en iPhone 6s Plus is al een tijdje geleden gepresenteerd door Tim Cook in San Francisco. De gemoederen lopen hoog op wanneer het gaat om de release in Nederland. Velen geven aan dat het in de maand oktober zo ver is. Maar tot het zo ver is is ondertussen iOS 9 uitgekomen. En Apple is erg vrijgevig geweest, zo is de update er voor elke iPhone. Maar wat zijn eigenlijk de veranderingen en hoe kan het geinstalleerd worden? Smartrepair is op onderzoek uitgegaan!

iOS9

De nieuwste versie van het besturingssysteem van Apple zorgt niet voor grote veranderingen, echter maakt het een aantal functies veel gebruiksvriendelijker. Verschillende apps krijgen een enorme update waardoor jij waarschijnlijk nog meer gebruik gaat maken van de applicaties. Daarnaast luistert Siri beter, vraag of ze iets wilt laten zien of jou ergens aan wilt laten herinneren. Daarnaast zijn de apps efficiënter gemaakt waardoor jij langer met je batterij kunt doen. Al met al klinkt iOS als een sterke verbetering! Twee veranderingen zullen we later uitlichten, namelijk Notes en Siri .

Wel of niet installeren?

Twijfel je om iOS 9 te installeren? Dat is niet gek, zo heeft de update van iOS 8 voor veel twijfels gezorgd. Wil je er zeker van zijn dat er niks mis kan gaan, wacht dan even. Op die manier kan je alle ontwikkelingen in de gaten houden. Update dan jouw iPhone wanneer er geen rare punten naar boven zijn gekomen.

Installatie iOS9

Ben jij overtuig en wil jij iOS 9? Geen probleem maar download dan eerst de software met behulp van het stappenplan. Het is belangrijk dat jij wel voldoende ruimte hebt om jouw iPhone. Dit kan je controleren bij Gebruik (Instellingen > Algemeen > Gebruik). Hier kan je zien hoeveel geheugen van jouw opslag in gebruik is en hoeveel er beschikbaar is. iOS 9 neemt ongeveer 1,3GB in beslag, controleer dus eerst of jij wel genoeg ruimte hebt op jouw telefoon. Daarnaast is het slim om bij een update een backup te maken (voor het geval dat).
Stappenplan installatie iOS 9
Stap 1 | Open instellingen
Stap 2 | Kies Algemeen > Software-update
Stap 3 | Jouw iPhone gaat nu zoeken naar de update > Download en installeer
Stap 4 | Maak kennis met iOS9

Notes

Ben jij constant aan het brainstormen en heb jij een super idee bedacht maar vraag je aan jezelf na een half uur af wat het ook alweer is? Dan is iOS 9 jouw held! De app is sterk verbeterd waardoor noteren makkelijk, handig en snel is. Kom jij bijvoorbeeld wel eens een site tegen en wil je die onthouden? Nu kan je het delen met je notities en in een lijst zetten. Daarnaast kan je in een notitie lijstjes maken, tekenen en foto’s toevoegen. Erg handig wanneer je bijvoorbeeld begint met een klein projectje.

Siri

Siri luistert beter! Erg fijn wanneer je in de auto zit en je telefoon niet kan besturen omdat je het stuur moet vasthouden. Geef Siri opdrachten, bijvoorbeeld ‘Herinner mij er aan wanneer ik thuis ben!’. Op het moment dat jij thuis bent krijg je een bericht. Dankzij Siri is de zoekfunctie nog slimmer, wanneer jij op zoek bent naar iets geeft de zoekfunctie nog meer antwoorden. De zoekfunctie rekent voor je, geeft uitgebreid verslag over het weer, zorg er voor dat jij snel contacten hebt gevonden en nog veel meer. Al met al is Siri een assistent die jij er bij wilt hebben!

iPad

iOS 9 brengt ook een sterke verbetering voor de iPad. Zo kan je multitasken! Ben je hier niet zo goed in in het dagelijks leven? Probeer het dan op jouw iPad. Open bijvoorbeeld een tweede app naast de app waar je mee bezig was zonder te moeten stoppen. Met Slide Over veeg je een app zo weg en kan je weer verder met waar je was gebleven. Met Split View kan je jouw iPad in twee schermen verdelen. Erg handig wanneer je bijvoorbeeld een vakantie zoekt en op de kaart wilt zoeken waar jouw hotel ligt. Tijdens FaceTime jouw mail openen, Facebook bekijken of iets opzoeken op internet? Dat kan nu ook door op de thuisknop te drukken van je iPad tijdens FaceTime. Ga door met waar je gebleven was maar dan samen.
iOS9 brengt een hoop veranderingen. Het lijkt er op dat verschillende applicaties gebruiksvriendelijker worden en hierdoor wordt het nog fijner om jouw iPhone te gebruiken! Maar wanneer jouw iPhone defect is en niet meer werkt zoals jij gewend bent kan je er voor kiezen om jouw iPhone te laten repareren. Op die manier kan je Siri weer snel opdrachten geven en al je ideeën noteren. Voor bijvoorbeeld een kapotte microfoon, gebarsten scherm of een andere schade kan je naar een reparatiespecialist. Smartrepair is een reparatiespecialist en gespecialiseerd in onder andere iPhone reparaties. Zo ben jij voor een iPhone reparatie Nijmegen, Tilburg, Almere, Den Bosch of andere stad bij Smartrepair aan het juiste adres. Neem contact op met Smartrepair via de Live Chat op de website van Smartrepair, stel uw vraag en krijg meteen antwoord!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here