iOS 9 op ruim 50% van alle iPhones, iPads en iPods geïnstalleerd

In een persbericht heeft Apple vandaag laten weten dat het afgelopen woensdag uitgebrachte iOS 9 inmiddels al op ruim 50 procent van alle iPhones, iPads en iPods staat. Nog nooit eerder is de adoptie van een grote update zo snel gegaan, aldus het bedrijf.
Vorig jaar wist Apple met iOS 8 een adoptie van 46 procent te bereiken, en bij iOS 7 was dat iets hoger. Ondanks die verschillen blijven de cijfers fenomenaal. Zeker omdat er nu veel meer apparaten zijn dan vorig jaar.

Hoewel de cijfers erg bijzonder klinken, valt dat nog erg mee. Apple heeft namelijk volledige controle over de uitrol van software-updates en gebruikers kunnen deze hierdoor makkelijk installeren. Bij Android ben je aangewezen op de fabrikant van je telefoon. Deze past de software zodanig aan dat er een eigen laag op komt. Deze procedure kan soms tot wel een jaar duren. De meest recente versie, Android 5.0, staat dan ook op slechts 15,9 procent van alle Android-apparaten. Er zijn er weliswaar meer van dan iOS-apparaten, maar het betreft hier een software-update die nu een jaar oud is.

Split View en Picture-in-Picture op de iPad Air 2

Kortom, iOS 9 doet het zeer goed wat betreft populariteit. Al verbaast ons dat niks, want de major-update heeft een brede focus op het verbeteren van de prestaties, accuduur en beveiliging. Daarnaast wordt je iPhone met iOS 9 slimmer dan ooit dankzij proactieve Siri en een compleet vernieuwde Spotlight. Heb je een iPad, dan krijg je meer mogelijkheden om te multitasken. Ten opzichte van iOS 8 lijkt het niet zo baanbrekende update, maar juist om die reden is iOS 9 nu al vaak geïnstalleerd.

Tom de Beer | hoofdredacteur
Techblogger en Apple-fan in hart en nieren, student Medewerker Beheer ICT met passie voor netwerken, en altijd bereid kennis en ervaring op te doen. Tevens gecertificeerd Microsoft Office Specialist Master en Microsoft Technology Associate, taalfanaat en enorme fan van Lady Gaga.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in