iPhone 6 home button

Sinds de iPhone 5s kunnen iPhones met een vingerafdruk ontgrendelt worden. Deze functie is verstopt achter de homebutton die voorzien is van een vingerafdrukscanner. Het is een erg handige functie, zo gebruiken een aantal apps deze functie ook. Denk aan ING Bankieren, 1Password en nog veel meer. Vaak gebruiken deze apps ook de Touch ID functie om gegevens te beveiligen.

Maar hoe moet Touch ID geïnstalleerd worden? Kunnen meer mensen toegang krijgen tot mijn iPhone en andere functies? De jongens van Smartrepair helpen jou graag bij het instellen van Touch ID en geven tips van handige apps die Touch ID gebruiken.

Instellingen Touch ID

Het instellen van Touch ID is erg simpel en het is zo gedaan. Allereerst kiest u instellingen en kies vervolgens ‘Touch ID en toegangscode’. Wanneer u deze instellingen wilt wijzigen moet u hier uw toegangscode invullen. Na het invullen van uw toegangscode komt u in het menu. Hier kunt u instellen waar u Touch ID voor wilt gebruiken en de vingerafdrukken. Voor het instellen van een vingerafdruk kiest u ‘Voeg een vingerafdruk toe…’. Vervolgens vraagt uw iPhone of u uw vinger met korte tussenpozen op de homebutton wilt laten rusten. Deze momenten gebruikt de homebutton om uw vingerafdruk te onthouden. Na akkoord wordt kunt u uw vingerafdruk gebruiken om bijvoorbeeld het scherm te ontgrendelen.

Beste Touch ID apps

De beste apps die gebruik maken van Touch ID zijn vrijwel allemaal apps die iets moeten beveiligen. Denk aan 1Password, een app die alle wachtwoorden bijhoudt. Erg handig wanneer u snel dingen vergeet. Maar wanneer u ook documenten wilt beveiligen kan dat met de applicatie Document 5. En als u graag dagboeken schrijft maar altijd bang bent dat iemand het leest moet u Day One downloaden. Een mobiele dagboek die te beveiligen is met jouw vingerafdruk, zo bent u er in ieder geval zeker van dat niemand uw dagboek kan lezen.

Home button reparatie

Wanneer door een val of stoot de homebutton functie niet meer werkt kunt u er voor kiezen om uw home button te repareren. Een iPhone 6 home button repareren is een specialistische klus. Alleen vervanging van de home button flex kabel betekent wel dat u de functie van Touch ID kwijt bent. Achter elke iPhone 6 home button zit een home button flex kabel bevestigd. Deze kabel is voorzien van een chip die jouw iPhone alleen herkend. De chip is verbonden met het moederbord, jouw moederbord herkent geen andere home button flex kabels. Zo is de home button chip uniek waardoor de Touch ID functie alleen werkt met de home button flex kabel die jouw iPhone heeft meegekregen vanuit de fabriek.
Is er iets misgegaan tijdens de reparatie en werkt nu de iPhone niet meer zoals u gewend bent? Voor een iPhone reparatie Nijmegen, Den Bosch, Almere of Tilburg bent u bij Smartrepair aan het juiste adres. Met een snelle reparatieservice heeft u snel vrijwel alle gebruiksgemakken van uw iPhone terug – We simply make people happy!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in