iPhone 6s en 6s Plus ruim 13 miljoen keer verkocht in eerste weekend

Apple heeft vandaag bekend gemaakt dat de iPhone 6s en iPhone 6s Plus ruim 13 miljoen keer verkocht zijn het afgelopen weekend. Dit is een record voor het bedrijf, dat vorig jaar zo’n 10 miljoen exemplaren van de iPhone 6 en 6 Plus verkocht. Het aantal komt is wat hoger dan analist Ming-Chi Kuo eerder voorspelde.

Het nieuws dat Apple zoveel nieuwe iPhones heeft verkocht in het eerste weekend komt niet onverwachts aan. Kuo ging ervan uit dat er in elk geval 12 miljoen exemplaren van zouden zijn verkocht, dat blijkt nu dus 13 miljoen te zijn. In totaal drie miljoen meer dan vorig jaar met de iPhone 6 en iPhone 6 Plus.

“De verkoop van de iPhone 6s en iPhone 6s Plus was fenomenaal”, aldus Tim Cook, Apple’s CEO. “Feedback van onze klanten is fantastisch en ze houden van 3D Touch en Live Photos, en we kunnen niet wachten om de iPhone 6s en iPhone 6s Plus naar klanten in nóg meer landen te brengen op 9 oktober”.
En wat betreft die laatste zin: de toestellen gaan op 9 oktober in maar liefst veertig andere landen in de verkoop. Je kon het wellicht al raden, Nederland en België vallen ook onder deze landen. Dat betekent dat je vanaf volgende week bij de Apple Online Store en bij de Apple Retail Store je gloednieuwe iPhone kunt aanschaffen. Daarnaast zullen verschillende webshops de iPhone 6s en 6s Plus al eerder aanbieden.
De iPhone 6s en iPhone 6s Plus zien er hetzelfde uit als hun voorganger, maar zijn toch op alle fronten nieuw. De body is nu van sterker aluminium gemaakt, het scherm is dubbel zo sterk als eerst, dankzij 3D Touch doe je meer dan ooit met het multi-touch scherm, de iPhones zijn een stuk sneller geworden dankzij de A9-chip en een verdubbeling van het werkgeheugen, je maakt betere foto’s met de 12 megapixelcamera en kunt filmpjes in 4K-resolutie opnemen en natuurlijk staat er standaard iOS 9 op.
Beide toestellen zijn beschikbaar als model met 16 GB, 64 GB en 128 GB aan opslag, in de kleuren spacegrijs, zilver, goud en in een nieuwe kleur genaamd roségoud.

Tom de Beer | hoofdredacteur
Techblogger en Apple-fan in hart en nieren, student Medewerker Beheer ICT met passie voor netwerken, en altijd bereid kennis en ervaring op te doen. Tevens gecertificeerd Microsoft Office Specialist Master en Microsoft Technology Associate, taalfanaat en enorme fan van Lady Gaga.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in