Nidera Rotterdam besteedt groot deel IT uit aan Cegeka

Nidera is een wereldwijd opererende onderneming die landbouwproducten, zoals granen en plantaardige oliën levert aan de voedselindustrie. Het bedrijf heeft Cegeka gekozen om een groot deel van de IT uit te besteden. Het datacenter van Nidera dat nu nog in het Rotterdamse hoofdkantoor staat, zal gemigreerd worden naar het datacenter van Cegeka.

Nidera heeft vestigingen in meer dan twintig landen en distribueert landbouwproducten in meer dan 60 landen. Het bedrijf is flink gegroeid en het huidige kantoorpand is te klein geworden. Daarom is eind vorig jaar besloten om naar een ander kantoorpand te verhuizen: ‘De Rotterdam’, het grootse gebouw van Nederland. De verhuizing is tevens
aangegrepen om het datacenter dat is gehuisvest in het huidige kantoor, volledig uit te besteden. Bovendien zal Cegeka ook het netwerk voor de kantoorautomatisering in het nieuwe kantoor implementeren en beheren.
Sander Bungener, IT Manager van Nidera: “In ons eigen datacenter staan zo’n 300 servers en het was voor ons relatief kleine team bijna niet meer te doen om dat goed te beheren. Daarom wilden we ons datacenter uitbesteden aan een professionele partij die de IT-continuïteit volledig kan garanderen. Daarbij hadden we bijzondere eisen: voor de migratie is weinig tijd omdat het huidige kantoor op 1 december moet worden opgeleverd én de kandidaat moet beschikken over zowel Microsoft- als AS400-expertise en goede maatregelen hebben getroffen wat betreft continuïteit en disaster recovery. Veel kandidaten vielen af omdat ze de migratie niet aandurfden, of niet beschikten over de juiste expertise. Cegeka bleef als beste partij over. We hebben er alle vertrouwen in dat het Cegeka gaat lukken, niet alleen omdat alle technische kennis aanwezig is, maar ook omdat zij diepgaande ervaring hebben met het goed inrichten van de benodigde processen.”
De IT afdeling van Nidera in Rotterdam verzorgt zowel de automatisering van het Rotterdamse hoofdkantoor als een deel (ongeveer 20 procent) van de internationale organisatie. Alleen de SAP-applicaties gaan niet over, maar blijven bij een grote SAP-specialist. Cegeka gaat voor Nidera datacenterdiensten verzorgen, waaronder Infrastructure as a Service (IaaS), inclusief servers, storage en back-upvoorzieningen), en Platform as a Service (Paas) voor zowel Windows, Linux alsmede, AS400-systemen. Cegeka biedt daarbij optimale schaalbaarheid en een pay-per-use afrekenmodel. Essentieel is verder high availability, inclusief uitwijkvoorzieningen en een
 24/7 dienstverlening. Na de migratie zal de IT-organisatie van Nidera getransformeerd worden tot een regieorganisatie. Ook het functionele applicatiebeheer en het beheer van het wide area netwerk voor de gehele organisatie zal Nidera zelf blijven doen.

Belangrijke doelen

Sander Bungener: “Met de uitbesteding aan Cegeka bereiken we onze belangrijkste doelen. Onze IT-continuïteit is gewaarborgd en we zijn verzekerd van de juiste kennis. In het verleden worstelden we vaak met het vinden van mensen met de juiste kennis, vooral voor vervanging bij afwezigheid. Daar hebben we straks geen enkele zorg meer over. We hebben bij de selectie van onze IT-partner ook goed gekeken naar de kwaliteiten van de organisatie zelf. Cegeka past veel beter bij ons dan grote partijen. We krijgen de juiste prioritiet en de respons is soepeler en sneller. Het voelt beter aan! De migratie is al in gang gezet en de deadline is gewoon haalbaar.”

Intern netwerk

Nidera heeft een aparte aanbesteding uitgeschreven voor implementatie en beheer van het interne netwerk dat voor de kantoorautomatisering wordt gebruikt. Dit stond los van het uitbestedingstraject voor het datacenter, maar ook hier bleek Cegeka de beste partij te zijn. Het bedrijf gaat dit netwerk in het nieuwe kantoorpand van Nidera implementeren en neemt daarna het beheer op zich.
Jan Willem van den Bos, commercieel directeur van Cegeka Outsourcing: “Nidera is voor Cegeka een zeer interessante klant, onder andere omdat de gevraagde scope een perfecte match is met onze standaard diensten. Daarnaast staat er veel tijdsdruk op het transitietraject, wat een uitdaging oplevert die Cegeka graag aangaat. Tijdens dit soort uitbestedingstrajecten vinden wij het essentieel dat we een intensieve relatie met de klant opbouwen. Dit is bij Nidera zeker gelukt. Het is prettig samenwerken met de mensen van Nidera. Zij weten precies wat ze willen op functioneel gebied en vertrouwen op ons voor de uitvoering. We zien dat deze aanpak aanslaat bij middelgrote organisaties en door klanten zoals Nidera absoluut gewaardeerd wordt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in