Orange komt met netwerk voor Internet of Things

Orange investeert in een nieuw Low Power Wide Area- (LPWA-)netwerk als aanvulling op het bestaande mobiele netwerk. Het nieuwe netwerk focust zich op technologieën die aansluiten bij de hedendaagse ontwikkeleingen: smalle bandconnectiviteit en connectiviteitsgarantie, tegen een laag energieverbruik en lagere kosten. Voor de uitrol van het netwerk vertrouwt Orange op de LoRa- (Long Range, oftewel lange afstand-)technologie.

Als onderdeel van de Essentials2020-strategie krijgt Internet of Things (IoT) duidelijk prioriteit. Orange heeft als doelstelling om er in 2018 600 miljoen euro winst mee te behalen. Het netwerk voor IoT zorgt ervoor dat Orange voorbereid is op de toekomst. Het netwerk is  uiterst geschikt  om sensoren te verbinden en voor alles rondom Smart Cities. Met jarenlange ervaring als operator in machine-to-machine- (M2M-)communicatie en 2G-, 3G- en 4G- netwerken, is dit een mooie aanvulling op het huidige aanbod. Ondertussen gaat Orange verder met de standaardisatie van toekomstige mobiele netwerken (2G/4G) voor IoT. Operationeel zou het nieuwe netwerk in 2017 moeten werken en de 5G-oplossing in 2022.
Stéphane Richard, Chief Executive Officer bij Orange, zegt: “De uitrol van IoT komt de komende jaren echt van de grond. Als onderdeel van het nieuwe strategische plan Essentials2020 heeft Orange de ambitie om de nummer één operator voor IoT te worden. Om in te spelen op de behoeften uit de markt, hebben we besloten om de mobiele netwerken aan te vullen met een nationaal netwerk voor apparaten, smalle bandconnectiviteit en laag energieverbruik. Het netwerk maakt gebruik van de LoRa-technologie, zodat we de lancering in het eerste kwartaal van 2016 kunnen garanderen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in