Synology onthult nieuwe plannen voor opslag en netwerken

Synology’s jaarlijkse event, Synology 2016, vindt vandaag plaats in Utrecht en tegelijkertijd in zestien andere steden wereldwijd. Tijdens deze conferentie presenteert het bedrijf zijn plannen voor de toekomst en onthult het een breed scala aan nieuwe technologieën en product-updates. Enkele hoogtepunten zijn, naast de DS716+ NAS-server, het besturingssysteem DiskStation Manager (DSM) 6.0 – dat doorbraken biedt voor de consument én de zakelijke markt – en de Router RT1900ac, Synology’s eerste stap in de netwerkwereld. Al deze producten illustreren Synology’s absolute toewijding om zijn klanten altijd de beste oplossingen en ervaringen te bieden. 

DSM 6.0 – toekomstgerichte OS met opgewaardeerde architectuur

Dankzij een volledige upgrade van de hardware- en software-architectuur biedt DSM 6.0 gebruikers een veilig, geavanceerd en toekomstbestendig platform. Enkele in het oog springende kenmerken zijn:
 • Opgewaardeerde OS-architectuur: met de volledige ondersteuning van 64-bit-architectuur doorbreekt DSM 6.0 de grens van 4G RAM en verbetert het de prestaties van het systeem. De modularisering van de ingebouwde applicaties zorgt bovendien voor hogere betrouwbaarheid en flexibiliteit van het systeem bij updates.
 • Gedeelde map op petabyte-niveau: de Synology PetaSpace-technologie stelt gebruikers in staat om op meerdere volumes een gedeelde map met petabyte-capaciteit te creëren, wat een ideale oplossing is voor het beheren en archiveren van ‘koude’ data.
 • Toegankelijkheidsfuncties: in het streven om al zijn gebruikers een soepele, intuïtieve ervaring te bieden is Synology de eerste die NVDA (nonvisual Desktop Access) ondersteunt, een schermlezer voor visueel gehandicapten.
 • Verbeterde beveiliging: met de implementatie van de Qualys Vulnerability Management-oplossing garandeert Synology dat alle potentiële issues zijn opgelost voordat er een nieuwe DSM-update beschikbaar is.

DSM 6.0 – meerdere doorbraken in zakelijke applicaties

Op grond van de huidige trends in IT-implementatie biedt DSM 6.0 bedrijven de effectieve oplossingen die zij nodig hebben. Enkele hoogtepunten:
Cloudsynchronisatie, gegevensbescherming en calamiteitenherstel
 • Uitgebreide datasynchronisatie met Cloud Station: het Cloud Station-pakket biedt cross-platform-, cross-device-datasynchronisatietools. Synology’s in eigen huis ontwikkelde Intelliversioning-algoritme filtert de data en behoudt van ieder bestand alleen de belangrijkste versie. De exclusieve block-level- en cross-version-deduplicatie draagt zorg voor de meest effectieve en efficiënte herstelpunten. Het recent gelanceerde Cloud Station Backup-pakket vertegenwoordigt een lichtgewicht backup-concept voor personal computers.
 • Snapshot-gebaseerde replicatie maakt lokaal herstel en herstel op afstand mogelijk: de snapshot- en replicatietechnologie van het  geavanceerde Btrfs-bestandssysteem vermindert de impact van massale lees- en schrijfactiviteiten op harde schijven en hoog bandbreedteverbruik bij traditionele backups. Er wordt desgewenst iedere vijf minuten een snapshot gemaakt. Failover vindt plaats door middel van migratie met één muisklik, zodat bedrijven probleemloos ononderbroken gegevensbescherming en onmiddellijk gegevensherstel kunnen verwezenlijken.
 • Allround-oplossing voor calamiteitenherstel met hybride cloud: het Cloud Sync-pakket, dat kan synchroniseren met de publieke cloud, breidt de ondersteuning uit met verschillende zakelijke clouddiensten. Niet alleen kunnen gebruikers nu binnen één account meerdere synchronisatietaken instellen, maar dezelfde bestanden kunnen nu ook worden geüpload naar meerdere publieke clouds. Dit zorgt ervoor dat de data altijd beschikbaar zijn, wat er ook gebeurt.
Virtualisatietechnologieën om IT-middelen te optimaliseren
 • Lichtgewicht Docker DSM: door op één NAS meerdere DSM’s te laten draaien als Docker-containers, kunnen IT-beheerders moeiteloos een multi-tenant-omgeving creëren en hier flexibel IT-middelen aan toewijzen. Dit vergroot ook de algehele betrouwbaarheid van het systeem, aangezien alle Docker-DSM’s onafhankelijk van elkaar opereren en elkaar niet in de weg zitten. 
 • Krachtige virtual DSM: Virtual DSM biedt, bovenop de voordelen van Docker DSM, de mogelijkheid tot live-migratie. Hierdoor kunnen bedrijven zonder downtime DSM-diensten migreren naar een andere host, wat bijdraagt aan grotere betrouwbaarheid en flexibiliteit bij de implementatie en het onderhoud.
Cloud-applicaties uitgebreid om de productiviteit te verhogen
 • Gloednieuwe active-active webmail-oplossing MailPlus: met de nieuw ontworpen MailPlus-dienst profiteren bedrijven van de voordelen van cross-platformondersteuning en uitgebreide managementfuncties en hebben ze de absolute controle over hun dataprivacy. Bovendien biedt MailPlus Server een active-active-raamwerk met hoge beschikbaarheid dat de zakelijke gebruiker ononderbroken dienstverlening en hoge productiviteit garandeert.
 • SpreadSheet maakt samenwerking gemakkelijker dan ooit: SpreadSheet biedt uitgebreide mogelijkheden op het gebied van samenwerken, markering en gebruikersrechten. Om het dikwijls voorkomende probleem van per ongeluk verwijderde gegevens op te lossen, kunnen er zelfs onbeperkt historische versies worden bewaard, zodat gebruikers eenvoudig een eerder versie kunnen terughalen.  
 • Rijke zakelijke toepassingen in Note Station: de Presentation-functie is geëvolueerd en is nu in staat om ruwe data om te zetten in beter leesbare grafieken. Een nieuwe Chrome-extensie maakt offline-editing mogelijk, wat gebruikers bevrijdt van de beperkingen van hun apparaten en het internet.
 • Volledige zoekfunctie in File Station: File Station kan nu tot 700 gangbare bestandsformaten indexeren, waaronder de metadata van multimediabestanden. Een snelle zoekactie zal het exacte document, muziek-, video- of fotobestand dat u nodig hebt onmiddellijk boven water krijgen.

DSM 6.0 – een naadloos verbonden multiscreenwereld voor thuis

Synology volgt de markt op de voet en is voortvarend in de ontwikkeling van software, wat al jaren resulteert in alom gewaardeerde mobiele toepassingen en digitale streamingtoepassingen. Met DSM 6.0 is Synology de eerste die de Apple Watch ondersteunt en daarmee de multiscreen-ervaring verrijkt. 
 • De eerste die Apple Watch ondersteunt, op weg naar een wereld van wearables: met de mobiele apps DS Note en DS Audio is DSM 6.0 de eerste die ondersteuning biedt aan Apple Watch. Gebruikers kunnen snel notities lezen en maken met behulp van eenvoudige gebaren of stemcommando’s, of in allerlei omstandigheden van hun muziek genieten. 
 • Video Station – verfrissend nieuw, opvallend intuïtief: het compleet vernieuwde Video Station heeft de populaire lay-out met on-screen-knoppen, waardoor de navigatie vloeiender en intuïtiever dan ooit is. Ondersteuning van offline-transcoding en Windows 10 stelt gebruikers in staat om te schakelen tussen verschillende apparaten en platforms en tegelijkertijd te genieten van een ononderbroken kijkervaring.

Synology Router RT1900ac – ongeëvenaarde gebruikerservaring

Synology heeft een stevige basis in de NAS-industrie en zet nu zijn eerste stap in de wereld van de netwerken met een stabiele, krachtige en slimme router, die gebruikers de vertrouwde naadloze en intuïtieve Synology-ervaring biedt bij  het configureren van netwerken en het koppelen van diverse apparaten. De belangrijkste kenmerken:

 • Revolutionaire gebruikersinterface: het fraai vormgegeven besturingssysteem Synology Router Manager (SRM) biedt gebruikers, in combinatie met de mobiele DS-router-app, een ongeëvenaarde interface en navigatie-ervaring.
 • Robuuste prestaties: levert tot 1900 Mbps gecombineerde overdrachtsnelheden en ondersteunt beamforming voor het maximaliseren van  het Wi-Fi-signaal voor specifieke apparaten.
 • Geavanceerd netwerkbeheer: omvat applicatie-gebaseerde traffic control en DNS-gebaseerde, aanpasbare webfilters.
 • Exclusieve Synology add-ons: ondersteunt diverse populaire Synology-pakketten, zoals VPN Server, Radius Server en Download Station. Koppel een extern opslagapparaat aan de router en hij verandert op slag in een persoonlijke cloud.


De nieuwe DS716+ NAS-server

De debuterende DS716+ NAS-server is geknipt voor bedrijven en professionele gebruikers. Een paar highlights:
 • Intel-processor van de nieuwe generatie: de Intel Braswell quadcore-processor vermindert het stroomverbruik met 40 procent.
 • Real-time videotranscoding: in staat om ‘on the fly’ 4K-video te transcoderen.
 • Uitstekende schaalbaarheid: kan met maximaal zeven harde schijven worden uitgebreid door een DX513 uitbreidingsunit aan te sluiten.
 • Compromisloze prestaties: in vergelijking met zijn voorganger liggen de lees- en schrijfprestaties van de DS716+ bij AES-256 bit versleutelde data-overdracht 160 procent hoger.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in