watchOS 2 nu beschikbaar voor de Apple Watch

Naast de release van iOS 9 afgelopen woensdag heeft Apple zojuist de eerste grote update uitgebracht voor de Apple Watch. Onder de naam watchOS 2 wordt het slimme horloge beter en sneller. Native applicaties, complicaties van apps van derden en nieuwe wijzerplaten zijn slechts een paar voorbeelden van wat er allemaal nieuw is.

De nieuwe versie is vooral gefocust op wat ontwikkelaars kunnen doen met hun applicaties. Ze kunnen complicaties toevoegen, krijgen toegang tot hardware als de microfoon en speaker en het belangrijkste is natuurlijk native apps waardoor apps voortaan direct op de Apple Watch werken.
Naast de ontwikkelaarsfeatures krijgen consumenten een hoop interessante nieuwe functies. Er zijn nieuwe wijzerplaten, zoals eentje waarbij je een foto of fotoalbum in kunt stellen. En er zijn een paar time-lapse wijzerplaten. Daarnaast zijn er meer kleuren beschikbaar om uit te kiezen voor klokjes als Modular en Kleur. Die toegevoegde kleuren sluiten vooral aan bij de nieuwe bandjes die je kunt kopen. De nieuwe Time Travel-functie laat je vooruitkijken op je dag. Wil je weten of je een afspraak hebt over twee uur, en wat de temperatuur dan is? Draai dan op je wijzerplaat de Digital Crown rond tot je twee uur verder bent. Met de nachtklokmodus maak je van je Apple Watch een heuse wekker waarbij je continu de tijd kunt zien.

De Mail-app ondersteunt nu het beantwoorden van je mails door je stem te gebruiken of te kiezen uit zelf vooraf ingestelde berichten. Je kunt nu ook meer vrienden toevoegen aan het menu dat je te zien krijgt wanneer je op de zijknop drukt. Tekeningen kunnen nu kleurrijker worden gemaakt in plaats van met maar één kleur. Leef je in een stad waar het ondersteund wordt, dan krijg je ov-informatie te zien, direct vanaf je pols. En net als in iOS 9 is Siri geavanceerder geworden. Zo kun je Siri vragen een bepaalde snelle blik te openen.

Je kunt watchOS 2 gratis downloaden op iedere Apple Watch. Het enige dat je hoeft te doen is zorgen dat je iOS 9 op je iPhone* hebt staan. Vervolgens ga je naar de Watch-app, kies je Algemeen en tot slot Software-update. Volg dan de instructies op je iPhone om watchOS 2 op je Apple Watch te installeren.

* Apple Watch kan worden gekoppeld aan de volgende toestellen: iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s en iPhone 6s Plus

Tom de Beer | hoofdredacteur
Techblogger en Apple-fan in hart en nieren, student Medewerker Beheer ICT met passie voor netwerken, en altijd bereid kennis en ervaring op te doen. Tevens gecertificeerd Microsoft Office Specialist Master en Microsoft Technology Associate, taalfanaat en enorme fan van Lady Gaga.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in