Samsung Slimme Netwerkwissel, wel of niet slim?

Er is een hoop trammelant geweest omtrent iPhone WiFi assistentie. Velen hadden dankzij deze optie hoge telefoonrekeningen. Vele iPhone-gebruikers waren hier niet blij mee. Smartrepair is daarom voor Samsung liefhebbers op zoek gegaan op zoek gegaan naar een functie die eventueel ook voor veel dataverbruik kan zorgen. Erg vervelend als je geen onbeperkte databundel hebt, dit kan uiteindelijk lijden tot een hoge telefoonrekening.

Wat is het?

Samsung Slimme netwerkwissel zorgt er voor dat jij altijd ongestuurd kan internetten. Je kent het vast wel, ben je iets op je telefoon aan het downloaden, een filmpje aan het kijken of een e-mail aan het versturen maar dan stop het. Je ziet dat je geen WiFi hebt. Samsung Slimme netwerkwissel zorgt er voor dat wanneer je signaal slecht wordt of wegvalt meteen overschakelt naar 3G/4G
Deze optie is standaard op de nieuwste modellen van Samsung smartphones. Wat blijkt is dat deze optie vaak automatisch ingeschakeld is.

Problemen?

Regelmatig blijkt de verbinding te haperen, dit houdt in dat Samsung Netwerkwissel regelmatig wisselt van netwerken waardoor je uiteindelijk nog steeds niet optimaal kunt internetten. Daarnaast kan het zijn dat jij volop aan het internetten bent omdat je denkt dat je op een WiFi netwerk zit. Maar wanneer het WiFi-signaal niet sterk genoeg is gaat het over naar 3G/4G. Pas hier dus goed op! Het gevolg is dan dat jouw dataverbuik eerder op is wat voor kosten kan gaan zorgen.
Hoe zet ik Samsung Slimme Netwerkwissel uit?
Slimme Netwerkwissel is eenvoudig in en uit te schakelen. Namelijk:
1. Open instellingen
2. Kies tabblad ‘Verbindingen’
3. Kies ‘Wi-Fi’
4. Schakel de optie ‘Slimme netwerkwissel’ uit

Wel of niet slim?

Of Samsung Slimme Netwerkwissel wel of niet slim is hangt volledig af van wat de gebruiker wil. Wanneer een gebruiker altijd bereikbaar en verbonden wil zijn met het internet kan het slim zijn omdat de telefoon automatisch de beste ontvangst probeert te krijgen. Wanneer jij geen onbeperkte databundel hebt is het verstandig om  het uit te zetten. Op die manier kan jij goed in de gaten houden wanneer je gebruik maakt van WiFi of 3G/4G.

Help, ik heb Samsung schade!

Heb jij door haasten per ongeluk jouw telefoon laten vallen? Laadt jouw telefoon nu niet meer goed op of is het scherm gebarsten? Geen probleem. Smartrepair lost vrijwel elk probleem op met een Samsung reparatie. Heb jij geen Samsung maar een iPhone? Dan ben je bij Smartrepair aan het juiste adres, voor een iPhone reparatie Tilburg, Almere of andere stad bent u aan het juiste adres! Met de snelle reparatieservice is uw iPhone of Samsung smartphone snel gemaakt zodat jij weer snel kan surfen op het internet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in