Apple Music voor Android nu beschikbaar

Muziekstreamingdienst Apple Music is vandaag eindelijk beschikbaar voor Android-gebruikers. De dienst kwam eind juni al online voor gebruikers met een iOS-apparaat, Mac of Windows-pc. Ondersteuning voor Android werd al bij de aankondiging genoemd, deze stond voor dit najaar gepland. De applicatie is nu dan ook officieel te downloaden vanuit de Google Play Store.

Apple Music heeft 6,5 miljoen betalende gebruikers, en Apple wil de streamingdienst maar al te graag populairder maken. De beste manier is dan natuurlijk door het naar het grootste softwareplatform ter wereld te brengen, en dat is dus Android. Het is de vraag of Apple Music zal aanslaan op Android, maar dat is iets waar we binnenkort vast en zeker meer over te horen zullen krijgen.
Het is niet de allereerste applicatie die Apple uitbrengt voor Android. Een maand geleden werd de Beats Pill+ app uit de doeken gedaan, en samen met de release van iOS 9 op 17 september kwam de Move to iOS-app uit. Beide krijgen overigens een hoop kritiek te verduren op Google Play. Gebruikers klagen onder andere dat de apps je aanzetten tot het overstappen naar iOS (logisch natuurlijk, met de ‘Move to iOS’-app), dat ze niet werken en dat ze er lelijk uitzien. Het zal ongetwijfeld niet lang duren voor de Apple Music-app dezelfde kritiek krijgt van Android-gebruikers.

Eddy Cue, Apple’s Senior Vice President of Internet Software and Services, vertelde in een interview met TechCrunch over de applicatie. Hij hamerde er onder andere op hoe belangrijk het is dat iedereen, maar dan ook echt iedereen kan genieten van muziek. Gebruikers van Apple-producten, Windows, en nu ook Android. Het betreft geen port, daar is Cue eveneens duidelijk over geweest. Ze hebben overal aan gedacht. De app heeft bijvoorbeeld ook het bekende hamburgermenu dat je veelal ziet bij Android-apps. En het icoon om content te delen ziet er ook uit zoals je dat bij Android gewend bent. Het is dus zeker geen halfbakken app. Er mist helaas wat functionaliteit, omdat het op het moment nog in beta is. Maar mettertijd zal Apple features toevoegen om de app zo functioneel mogelijk te maken.

Apple Music voor Android is nu gratis te downloaden in de Google Play Store en vereist Android 4.3. Een abonnement kost uiteraard evenveel als voor andere gebruikers: €9,99 per maand voor één gebruiker, of €14,99 voor maximaal zes gebruikers op een gezinsaccount. Twijfel je of je dit wel wilt betalen? Dan is er nog altijd de mogelijkheid om een proefperiode van drie maanden te starten.

Hieronder vind je een aantal screenshots van Apple Music voor Android.

Tom de Beer | hoofdredacteur
Techblogger en Apple-fan in hart en nieren, student Medewerker Beheer ICT met passie voor netwerken, en altijd bereid kennis en ervaring op te doen. Tevens gecertificeerd Microsoft Office Specialist Master en Microsoft Technology Associate, taalfanaat en enorme fan van Lady Gaga.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in