Play van KPN vanaf nu voor iedereen beschikbaar

Maandag lanceerde KPN zijn ‘Over The Top’-dienst: Play. Met deze alles-in-één streamingdienst kan iedereen live kijken naar de populairste 22 televisiezenders, hebben ze toegang tot ‘on demand’ films en series én on demand-content van HBO, Comedy Central, TLC, Discovery Channel, Xite en Nickelodeon.

Play is sinds 1 juni in een ‘closed user group’ getest door ongeveer twee duizend bètatesters. De feedback is verwerkt om Play verder te verbeteren en daarom is het vanaf nu voor iedereen beschikbaar. Ook voor mensen die geen dienst bij KPN afnemen. Play heeft een introductieprijs van 11,99 euro per maand en kost vanaf 1 januari 2016 maandelijks 14,99 euro. Play is maandelijks opzegbaar en de eerste maand gratis.
Play speelt in op het veranderende kijkgedrag bij mensen tussen de twintig en dertig jaar. Deze twintigers willen graag vrijheid en dus films en series kijken waar én wanneer het hun uitkomt. De techniek hiervoor laat hun echter nog in de steek, zo blijkt uit onderzoek* van Play. 72% van deze twintigers zouden hun televisie-abonnement namelijk opzeggen zodra er een goedwerkend app-alternatief is.
“Play geeft je deze vrijheid”, vertelt Frank van der Post, de Chief Commercial Officer van KPN. “Bovendien maakt Play tv-kijken persoonlijk door altijd een interessante selectie van relevante programma’s te bieden. Zo geeft de app suggesties op basis van het kijkgedrag, kunnen mensen een eigen pinboard maken met programma’s, series en films en kunnen vrienden elkaar tippen over ‘must sees’.”

Het nieuwe tv-kijken

Play is dankzij zijn persoonlijke mogelijkheden, zenderaanbod en on demand-services hét alternatief op traditioneel televisiekijken waar twintigers op zitten te wachten, zo blijkt uit het onderzoek. Het nieuwe tv-kijken is onafhankelijk van tijd en plaats: via een app kijken wat en waar je maar wilt en op welk apparaat dan ook. Via een app tv-kijken is ook heel persoonlijk, want niemand doet het op dezelfde manier. Volgens 41% van de onderzochte jongeren is een app om live tv te kijken dé uitkomst.

Onderweg tv-kijken via een app

Vrijwel alle twintigers, 93%, kijken televisie en 72% hiervan zou zijn vaste tv-abonnement opzeggen als er een goed app-alternatief is. Play voorziet in deze behoefte. Ook omdat het maandelijks opzegbaar is, waar 32% waarde aan hecht. Voor 41% is het belangrijk dat de on demand-functie goed werkt. Deze groep neemt van tevoren geen programma’s op, maar wil achteraf een gemist programma gewoon kunnen terugkijken. Play biedt de mogelijkheid om via Programma Gemist van NPO 1, 2 en 3, SBS 6, Net 5 en Veronica uitzendingen tot zeven dagen terug te kijken. Een kwart kijkt zijn programma’s terug via de Chromecast op zijn televisie, dat met Play ook kan. 34% kijkt onderweg tv via een app en 54% van deze groep kijkt series dan op een smartphone of tablet.

Play blijft in ontwikkeling

Play gaat in 2016 films en series in HD aanbieden en ook via de browser. KPN is in gesprek om daarvoor de benodigde licenties en rechten te verkrijgen. Daarnaast blijft Play het zenderaanbod uitbreiden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in