TAG Heuer, Intel en Google presenteren het TAG Heuer Connected horloge

TAG Heuer, Intel en Google hebben gezamenlijk het eerste luxe Zwitserse horloge met internetverbinding ontwikkeld. De TAG Heuer Connected – met Intel-processor en Android Wear – werd in New York onthuld door CEO Jean-Claude Biver van TAG Heuer, Intel-CEO Brian Krzanich en David Singleton, vice-president Engineering for Android bij Google. De Tag Heuer Connected is per direct verkrijgbaar via de website tagheuer.com en bij TAG Heuer boutiques en retailers over de hele wereld, waaronder Nederland.
De TAG Heuer Connected is ontworpen in de bakermat van het luxe horloge, het Zwitserse La Chaux-de-Fonds. Sinds de 18e eeuw worden hier de legendarische Zwitserse horloges en chronografen – de meest precieze uurwerken ter wereld – geproduceerd. Het bijzonder stijlvolle ontwerp is dat van een ‘ouderwetse’ chronograaf, maar dan vervaardigd uit het onverwoestbare titanium grade 2. Dankzij dit moderne materiaal is de Connected lichter en schokbestendiger dan horloges van staal en goud.
“De technologie van Intel maakt prachtige ervaringen mogelijk”, benadrukt Intel-CEO Brian Krzanich. “Samen met TAG Heuer en Google hebben we een mooi, intelligent en functioneel product ontwikkeld dat de nieuwste computerinnovatie samenbrengt met meer dan honderd jaar horloge-ervaring, tijdloze esthetiek en de hoogste kwaliteit.” 

In alle opzichten een écht horloge

De TAG Heuer, ontworpen volgens de stijl van de Carrera-collectie, is leverbaar met horlogebanden in zes verschillende kleuren: rood, blauw, wit, oranje, groen en geel. Verder kunnen gebruikers kiezen uit drie verschillende ‘digitale wijzerplaten’, allemaal levensechte weergaves van conventionele wijzerplaten. Binnenkort komen er via de TAG-Heuer-app – verkrijgbaar in Google Play Store – nog meer digitale wijzerplaten beschikbaar.

De TAG Heuer Connected ziet er in alle opzichten uit als een écht horloge: de digitale wijzers en de wijzerplaat zijn altijd zichtbaar. Op 12, 6 en 9 uur zitten chronograafwijzerplaten waarop informatie van apps wordt weergegeven. Raak een van die kleine wijzerplaten aan en de gewenste informatie verschijnt op het volledige scherm. Alle apps, snelkoppelingen en notificaties zijn te gebruiken zonder dat dit afdoet aan de klassieke uitstraling.

“We zijn bijzonder trots op ons eerste ‘connected’ horloge”, zegt Jean-Claude Biver, CEO van TAG Heuer. “Ruim 150 jaar geschiedenis is een stevige basis voor de toekomst. De TAG Heuer Connected is niet alleen klaar voor die toekomst, maar zelfs voor de eeuwigheid.”

Smart en chique

TAG Heuer heeft nauw samengewerkt met Intel en Google om te komen tot een combinatie van intelligente connectiviteit en ouderwetse Zwitserse precisie. Het brein van het horloge is de Intel Atom Z34XX-processor met ondersteuning voor Bluetooth, Wi-Fi en 4GB geheugen. Het waterbestendige horloge, dat draait op Android Wear,  heeft een saffierkristallen touchscreen, de modernste lithium-accu – goed voor een hele dag gebruik en op te laden met een draadloze contactlader – en een minuscule microfoon voor Google Voice Control.
Het horloge kan eenvoudig worden gesynchroniseerd met iedere smartphone die draait op Android (vanaf 4.3) en iOS (vanaf 8.2). Het is echter niet nodig om de Connected voortdurend aan een smartphone te koppelen: zolang er Wi-Fi is, is er ook verbinding met de cloud. Bovendien zijn er al duizenden apps voor het horloge beschikbaar, waaronder met de stem bestuurde Google-klassiekers zoals Google Translate en Google Maps.

“Van zoekmachine tot smartwatch: Google streeft altijd naar de juiste informatie op het juiste moment en op de juiste plaats”, aldus David Singleton, vice-president engineering for Android bij Google. “Met Android brengen we dat streven naar miljoenen apparaten over de hele wereld. De TAG Heuer Connected met Android Wear is een ontzettend mooi en nuttig luxe horloge geworden en we zijn trots om het samen met TAG Heuer en Intel te presenteren.”
De prijs van de TAG Heuer Connected bedraagt 1.350 euro

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in