Apple introduceert Smart Battery Case voor iPhone 6(s)

Volledig uit het niets heeft Apple vandaag een nieuw accessoire uitgebracht voor de iPhone 6 en iPhone 6s, de Smart Battery Case. De case, welke overigens een behoorlijk prijskaartje heeft, levert gebruikers een stuk langere accuduur op. Althans, dat is het idee erachter. Nu al blijkt menig persoon verbaasd te zijn over het design van de case. Terecht of niet?

Apple maakt al langer hoesjes voor hun eigen iPhones. Sterker nog, deze vallen onder de meestverkochte hoesjes ooit voor hun eigen producten. Je betaalt er wat voor, maar krijgt goede kwaliteit terug: de hoesjes zijn van silicone gemaakt, waardoor ze makkelijk geplaatst kunnen worden én relatief lang meegaan. Het is ook niets nieuws onder de zon dat de accu van de iPhone soms matig presteert. Toch zijn er nooit tekenen geweest dat het bedrijf toegeeft aan deze problemen. Met de nieuwe Smart Battery Case lijkt Apple zichzelf tegen te spreken.

Volgens Apple levert de Smart Battery Case genoeg energie om ervoor te zorgen dat je iPhone in totaal 18 uur meegaat als je via 4G aan het internetten bent, tot 20 uur aan video afspelen of 25 uur bellen. Dit is zeker niet weinig, maar ook niet veel voor wat je betaalt voor het hoesje: €119 maar liefst.
Het design is ook iets waar velen geen fan van zijn, als we de reacties op bijvoorbeeld iCulture of Macrumors mogen geloven. Begrijpelijk, want de batterij is als een bobbel zichtbaar achterop. Erg jammer, want normaal zijn de designs van Apple erg consistent. Ofwel, het loopt gelijk met de rest ervan. Lelijk is het nieuwe hoesje niet, maar wel een beetje ‘on-Apple’.

Weer een pluspuntje van de Smart Battery Case, is dat je in iOS 9 met de speciale batterijwidget kunt zien hoeveel acculading er nog over is. Opladen van de case doe je zoals met je iPhone: via een Lightning-kabel. Deze is trouwens niet meegeleverd.

De Smart Battery Case is geschikt voor de iPhone 6 en iPhone 6s, en is beschikbaar in de kleuren houtskoolgrijs en wit voor het eerder genoemde exorbitante bedrag van €119. Bestellen kan in de Apple Online Store.

Tom de Beer | hoofdredacteur
Techblogger en Apple-fan in hart en nieren, student Medewerker Beheer ICT met passie voor netwerken, en altijd bereid kennis en ervaring op te doen. Tevens gecertificeerd Microsoft Office Specialist Master en Microsoft Technology Associate, taalfanaat en enorme fan van Lady Gaga.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in