BT accelereert ‘Cloud of Clouds’ met nieuwe gehoste Riverbed-dienst

BT kondigt vandaag – als onderdeel van zijn Cloud of Clouds visie – aan virtuele ‘Riverbed SteelHead’ applicatieversnellingstechnologie in te gaan zetten in het hart van zijn wereldwijde netwerk. Hiermee biedt BT superieure applicatieprestaties voor zijn eigen clouddiensten alsook voor andere vooraanstaande ‘Software-as-a-Service’ (SaaS) diensten. Het is de eerste keer dat Riverbed-technologie ingezet wordt in de kern van een wereldwijd telecomnetwerk.

BT en Riverbed integreren hun diensten in zakelijke hubs in Europa, Noord-Amerika en Azië op locaties waar BT directe verbindingen heeft met belangrijke cloudaanbieders en internet break-outs met hoge capaciteit. De dienst zal vanaf begin 2016 wereldwijd beschikbaar zijn en is dan via BT’s IP Connect VPN toegankelijk vanuit 198 landen en regio’s.
Een reeks pilots liet substantiële verbeteringen zien in de netwerkprestaties van SaaS-applicaties, zoals de Microsoft Office 365 productiviteitssuite. Naast applicatieversnelling en bandbreedte-optimalisatie krijgen klanten die gebruikmaken van de nieuwe dienst ook meer controle over hun applicaties, beter end-to-end inzicht in prestaties en significant verbeterde betrouwbaarheid en beveiliging in vergelijking met de levering van applicaties via het internet. Gebruikmakend van netwerkfunctievirtualisatie (NFV) zal de nieuwe dienst klanten ook helpen extra virtuele functies te benutten, zoals applicatieprestatiebeheer en het beheer van high-speed toegang tot private en publieke clouds.
Keith Langridge, vice president, network services bij BT Global Services: “Onze Cloud of Clouds visie wordt in hoog tempo werkelijkheid. Door Riverbed-as-a-service toe te voegen aan ons aanbod, adresseren we één van de belangrijkste klantvraagstukken: de prestatie en betrouwbaarheid van cloudapplicaties. De nieuwe dienst bouwt voort op de directe toegang die we al bieden tot belangrijke cloudaanbieders en levert klanten verbeterde snelheid en prestaties van – en controle over – hun cloudapplicaties. Dit aanbod met Riverbed is een belangrijke mijlpaal op weg naar software gedefinieerde netwerken, en maakt dat wij ons onderscheiden ten opzichte van onze concurrenten.”
Paul O’Farrell, senior vice president en general manager, SteelHead en SteelFusion bij Riverbed: “CIO’s willen profiteren van alle voordelen van de hybride onderneming en tegelijkertijd de uitdagingen van applicatielevering in deze complexe omgeving oplossen. Riverbed vond WAN-optimalisatie in 2004 uit met de lancering van SteelHead en is vandaag de dag koploper op gebied van applicatieprestatie-infrastructuur. De nieuwe cloudgebaseerde oplossing van BT en Riverbed zal onevenaarbare applicatiebeschikbaarheid en de levering van acceleratie als dienst mogelijk maken, waarmee we toegang tot cloud computing – via BT’s Cloud Connect dienstverlening – eenvoudiger maken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in