Cegeka is Europese Microsoft-partner voor voedingsbedrijven

Cegeka stapt in het EMEA Dynamics Industry Partner Program van Microsoft. Met dit kwaliteitslabel bevestigt Microsoft dat Cegeka Groep over ruime kennis en expertise beschikt, maar ook de Europese slagkracht heeft inzake de integratie van Microsoft Dynamics ERP en CRM software. Cegeka zal zich concentreren op productiebedrijven, voornamelijk in de lokale en Europese voedingssector.

Na de overnames van de ERP-specialisten Brain Force Group en Edan Business Solutions wil Cegeka zijn Europese ERP-activiteiten consolideren. De gemeenschappelijke competentie in de productie-, proces- en de voedingsindustrie wordt dan ook versterkt en gecommercialiseerd op Europese schaal. In de eerste fase activeert Cegeka het nieuwe programma in vijf landen: België, Italië, Luxemburg, Nederland en Oostenrijk. Lokaal blijven de divisies van Cegeka ook in diverse andere sectoren werken.
“De Europese voedingssector is onder impuls van de detailhandel en Europese regelgeving onderhevig aan een consolidatiegolf. Deze bedrijven willen daarom hun gehele keten automatiseren. Centraal in dat proces is sterke ERP-bedrijfssoftware. Microsoft Dynamics for Food wordt één van onze oplossingen die we in heel Europa aanbieden. Met diensten voor collaboration, e-commerce, online ondersteuning, business intelligence en cloud heeft Cegeka Group alle troeven om voedings- en productiebedrijven te helpen bij hun digitale transformatie”, zegt Christoph Neut, CCO bij Cegeka Group.

Europees potentieel benutten

In totaal is ongeveer een derde van de 3.500 medewerkers van Cegeka actief in de integratie van Microsofttoepassingen, zowel in verkoop, advies als technische dienstverlening. Naast ERP beschikt Cegeka ook over competenties als klantenbeheer (CRM), websitebeheer (CMS), documentbeheer (SharePoint), business intelligence, Office 365 en softwareontwikkeling met het .NET framework.
“Cegeka heeft al vijftien jaar ervaring met automatisering van voedingsbedrijven. Onderzoek bij 18.500 bedrijven in deze sector toonde aan dat er nog heel wat potentieel is, en dat willen we samen met Microsoft benutten”, zegt Dominique De Vos, solution manager bij Cegeka.
Cegeka volgde een intensief certificeringsprogramma van vier maanden om te voldoen aan alle voorwaarden van het EIPP-programma.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in