Smartphone klaar maken voor verkoop

Wanneer er weer een nieuwe telefoon verschijnt op de markt wil je die natuurlijk zo snel mogelijk hebben. Je kan er dan voor kiezen om jouw oude telefoon te verkopen.  Op die manier kan jij wellicht sneller jouw nieuwe telefoon kopen. Maar denk dan goed aan een aantal punten waardoor anderen niet jouw gegevens of foto’s ook hebben. Smartrepair zet een aantal punten op een rij die je niet mag vergeten wanneer jij jouw smartphone wilt verkopen.

1 | Maak een back-up

Regelmatig een back-up maken van jouw smartphone is verstandig. Wanneer jouw telefoon last heeft van smartphone schade weet je in ieder geval zeker dat jij geen belangrijke foto’s kwijt bent. Maar wanneer jij jouw smartphone wilt verkopen is een back-up maken helemaal verstandig. Op die manier weet je zeker voordat jij jouw toestel leeg gaat maken dat er geen foto’s, contacten, video’s of apps verloren gaan.

Back-up maken iPhone

Een back-up  maken voor jouw iPhone kan op twee manieren, namelijk met iCloud of iTunes. Met iCloud moet je telefoon verbonden zijn met een WiFi netwerk. Je kan een reservekopie automatisch laten maken, ga naar ‘Instellingen’ > ‘iCloud’ > ‘Reservekopie’ en selecteer vervolgens ‘Maak nu reservekopie’.
Liever een back-up maken met iTunes kan ook. Sluit jouw telefoon aan op de computer. Automatisch start iTunes op en zie je het dasboard. Hier wordt een blok ‘Reservekopieën weergegeven’. Hier kan je reservekopieën maken en terugzetten.

Back-up maken Samsung

Een back-up maken voor een Samsung is simpel. Zo ga je naar ‘Instellingen’ > ‘Back-up maken en terugzetten’ > ‘Back-up mijn gegevens’. Maar er is nog een manier, namelijk via de Cloud. Het is gekoppeld aan jouw Google-account en werkt voor de rest precies hetzelfde als iCloud. Zo kan je bij instellingen van back-up maken selecteren of dit automatisch moet en kan je vervolgens jouw account aan koppelen.

2 | Account overal uitloggen

Log vervolgens overal uit, denk aan Facebook, Twitter, Skype, verschillende apps en overal waar je een inlog voor gebruikt. Op die manier weet je zeker dat je nergens meer ingelogd bent. Dit is vooral van belang bij iPhones die gebruik maken van Apple ID. (Alleen voor iPhone – schakel ‘zoek mijn iPhone’ uit.)

3 | Inhoud wissen en resetten

Wanneer jij er zeker van bent dat je een back-up hebt gemaakt en overal bent uitgelogd met jouw accounts kan je vervolgens de inhoud wissen en jouw telefoon resetten.

iPhone-gebruikers

Open ‘Instellingen’ > ‘Algemeen’ > ‘Stel opnieuw in’  en selecteer vervolgens ‘Wis alle inhoud en instellingen’. Vervolgens moet jij jouw toegangscode invullen als verificatie. De iPhone schakelt zich automatisch uit, dit kan enige tijd duren.
Vergeet daarnaast niet om het toestel te verwijderen uit het supportprofiel. Dit is erg eenvoudig, log in bij jouw supportprofiel en het toestel die je wilt verwijderen.

Android-gebruikers

Er zijn verschillende wegen die naar Rome leiden, zo zijn er ook verschillende manieren om gegevens uit een toestel te verwijderen. De makkelijkste manier voor Samsung telefoons is via ‘Instellingen’. Open ‘Instellingen’ > ‘Back-up maken en terugzetten’ en onder resetten vind je vervolgens ‘Fabrieksgegevens herstellen’. Alvorens wordt er bevestiging gevraagd, na bevestiging worden alle gegevens verwijderd. Controleer daarna goed of werkelijk alle gegevens zijn verwijderd.
Mocht het niet helemaal lukken? Smartrepair wil jou graag hier bij helpen. Kom langs een van onze Smartrepair Stores! Heeft jouw smartphone last van schade? Lastig om een toestel dan door te verkopen. Kies er dan voor om jouw smartphone allereerst te repararen. Zo ben jij bijvoorbeeld voor een iPhone reparatie Den Bosch, Almere, Utrecht of andere stad aan het juiste adres bij Smartrepair. Met een snelle en vakkundige service is jouw toestel binnen 30 minuten gerepareerd. Zo kan jij dus snel jouw toestel door verkopen om de nieuwste versie aan te schaffen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in