App Store boekt recordomzet van ruim $1,1 miljard tijdens feestdagen

Apple heeft vandaag aangekondigd dat tijdens de twee weken durende kerstvakantie ruim $1,1 miljard dollar aan verkoop van applicaties is verdiend. Op 1 januari 2016 werd zelfs $144 miljoen dollar verdiend. Er is nog nooit zoveel verkoop gedraaid tijdens de feestdagen als nu, aldus Apple.

De App Store bestaat sinds 2008 en is sindsdien de meest winstgevende ´winkel´ voor applicaties op de iPhone, iPad en iPod touch. Niet lang geleden kwam er nog een speciale App Store voor de Apple Watch en recentelijk is dit eveneens gebeurd bij de Apple TV. Tijdens het WWDC pronkt Apple vaak met cijfers en hoeveel geld er is uitgekeerd aan ontwikkelaars. En ook nu blijkt weer hoeveel er uitgegeven wordt aan apps in zo weinig tijd.
Apple´s SVP Worldwide Marketing zei het volgende:

“De App Store had een vakantieseizoen voor in de recordboeken. We zijn verheugd dat onze klanten gedownload en genoten hebben van zoveel apps voor de iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en Apple TV, met uitgaven van ruim $20 miljard dollar in de App Store alleen al het afgelopen jaar,” aldus Phil Schiller, Apple’s Senior Vice President van Worldwide Marketing. “We zijn dankbaar voor alle ontwikkelaars die de meest innovatieve en fantastische apps ter wereld voor onze klanten hebben gecreëerd. We kunnen niet wachten op wat er in 2016 allemaal komt.”

Volgens het persbericht dat Apple gepubliceerd heeft is er in totaal maar liefst $40 miljard dollar uitgekeerd aan ontwikkelaars, waarvan zeker een derde deel het afgelopen jaar gegenereerd is. Dankzij de App Store zijn er trouwens ook een hoop banen gecreëerd. In de Verenigde Staten alleen al zijn er 1,9 miljoen banen bij gekomen sinds de oprichting ervan. Ruim 1,4 miljoen hiervan bestaat uit onder andere appdesigners, software engineers en ondernemers die apps voor iOS ontwikkelen.
Wat in 2015 bijdroeg aan het succes van de App Store is de introductie van apps voor de Apple Watch en Apple TV. Maar ook het feit dat apps in het algemeen steeds belangrijker worden zorgt ervoor dat ontwikkelaars er vaker interesse in tonen. Door het groeiende aantal apps 

Tom de Beer | hoofdredacteur
Techblogger en Apple-fan in hart en nieren, student Medewerker Beheer ICT met passie voor netwerken, en altijd bereid kennis en ervaring op te doen. Tevens gecertificeerd Microsoft Office Specialist Master en Microsoft Technology Associate, taalfanaat en enorme fan van Lady Gaga.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in