Apple kondigt iOS 9.3 met Touch ID voor Notities aan

Apple heeft vanavond een nieuwe webpagina gelanceerd waarin het de volgende update introduceert voor de iPhone, iPad en iPod touch: iOS 9.3. De nieuwe versie biedt onder andere ondersteuning van Touch ID in de Notities-app, een nachtmodus en meer functies voor Gezondheid en CarPlay.

Normaal kondigt Apple niet snel vooraf een update als deze aan en wordt dit bewaard voor updates als iOS 9 of iOS 10. Deze keer maakten ze een uitzondering, want op een nieuwe pagina worden de belangrijkste vernieuwingen in iOS 9.3 getoond.

Eén van de features waarover gesproken wordt is Night Shift. Dankzij dit regelt je iPhone of iPad dat als het donker is het scherm niet té helder is. Hierdoor wordt het gebruik ’s avonds een stuk aangenamer, zo is althans het idee erachter. Ook nieuw is de mogelijkheid om Touch ID te gebruiken om je notities mee te beveiligen. Handig als je niet wilt dat iedereen zomaar bij bepaalde aantekeningen kan; sommigen gebruiken de app om bijvoorbeeld hun wachtwoord in te zetten (al is een passwordmanager als 1Password betrouwbaarder hiervoor). De gezondheidsapp wordt uitgebreid met de mogelijkheid om de activiteiten-goals van je Apple Watch te tonen, plus de app in z’n geheel wordt beter. CarPlay in iOS 9.3 gaat het gebruikers mogelijk maken om meer met Apple Music te doen, en om de Dichtbij-functie van Maps te gebruiken voor het snel vinden van restaurants, bars, uitgaansgelegenheden en meer.

En de meest bijzondere toevoeging is toch wel dat het gebruik in het klaslokaal flink vooruit gaat met ondersteuning voor profielen. Dit zal vooral een uitkomst zijn voor scholen waar iPads regelmatig uitgeleend worden aan verschillende leerlingen: iedereen krijgt zo een eigen account waar hij/zij eenvoudig op kan inloggen zonder poespas.

iOS 9.3 bevat dus een hoop nieuw functionaliteit. Helaas is het nog niet bekend wanneer het uitgebracht gaat worden, al zou het mij niet verbazen als het vlak na Apple’s volgende persevenement is in maart/april. Uiteraard lees je er dan direct over op Dutch Tech Blog.

Tom de Beer | hoofdredacteur
Techblogger en Apple-fan in hart en nieren, student Medewerker Beheer ICT met passie voor netwerken, en altijd bereid kennis en ervaring op te doen. Tevens gecertificeerd Microsoft Office Specialist Master en Microsoft Technology Associate, taalfanaat en enorme fan van Lady Gaga.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in