Intel presenteert tijdens CES 2016 nieuwe belevingen die mogelijk worden dankzij technologie

Intel heeft tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas tal van nieuwe belevingen laten zien, die mogelijk worden gemaakt door technologie. Het bedrijf kondigde daarbij een aantal nieuwe producten, innovatieve technologieën en samenwerkingsverbanden aan. Deze lopen uiteen van de digitalisering van sport en verbeteringen op het gebied van gezondheidsmonitoring, tot robots, het stimuleren van creativiteit via muziek en andere innovaties. 

Om mensen op nieuwe manieren te laten sporten – maar ook om sportwedstrijden anders te bekijken – kondigde Intel CEO Brian Krzanich samenwerkingsovereenkomsten aan met verschillende bekende merken. Zij gaan technologie en data-analyses inzetten voor het verbeteren van de gezondheid van mensen in het algemeen, maar ook om sportprestaties naar een hoger niveau te brengen. Intel gaat samen met ESPN en Red Bull Media House oplossingen ontwikkelen op basis van Intel-technologie, die atleten ondersteunen en die toeschouwers totaal nieuwe manieren bieden om sportevenementen te beleven. Samen met New Balance en Oakley wordt gewerkt aan het verbeteren van diverse sportproducten.
Krzanich benadrukte dat Intel gefocust blijft op de belangrijke sociaal-maatschappelijke veranderingen waar de technologie-industrie voor staat. Hij noemde onder andere een belangrijk nieuw initiatief met Vox Media, Re/Code en Lady Gaga’s Born This Way Foundation, dat online pesten en discriminatie moet tegengaan en diversiteit moet stimuleren. Hij bevestigde tevens dat Intel in 2016 conflictvrije grondstoffen gaat gebruiken voor meer dan alleen de productie van microprocessors.*
“Toen Intel begon met het adresseren van de kwesties rond conflictmineralen en het gebrek aan diversiteit, hoorden we vaak dat we ons onrealistische doelen hadden gesteld”, zegt Krzanich. “We hebben echter laten zien dat we kunnen bijdragen aan de adoptie van nieuwe manieren van zakendoen, met aandacht voor het menselijk aspect.”
Krzanich kondigde ook een meerjarige samenwerkingsovereenkomst aan met The Recording Academy, als onderdeel van het ‘Next Generation of GRAMMY Moments’-programma. Via dit initiatief zal technologie ingezet worden om een beeld te geven van de rol en evolutie van technologie in muziek. De eerste artiest die samen met Intel een geheel nieuwe muziekbeleving gaat creëren, is zangeres Lady Gaga.
 
Deze samenwerkingsinitiatieven onderstrepen drie trends die volgens Krzanich onze toekomst gaan vormgeven – de ‘smart and connected world’, menselijke zintuigen voor technologie en het feit dat computers ‘ultra-persoonlijk’ worden.
 
“Technologie zorgt voor een ongekende transformatie en wordt steeds toegankelijker”, zegt Krzanich. “Mensen kiezen steeds vaker voor belevingen in plaats van voor producten. Intel-technologie helpt nieuwe belevingen mogelijk te maken en maakt zo onze wereld een stukje beter.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in